CDK-F: Seferberlik ruhuyla alanlara akmanın tam zamanı

CDK-F, Lozan anlaşmasının yıl dönümü vesilesiyle 23 Temmuz günü Fransa’nın 5 kentinde gerçekleştirilecek eylemlerin yer ve saatlerini duyurdu; tüm Kürtler ve dostlarını alanlara çağırdı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), bütün Kürtleri ve dostlarını Lozan anlaşmasının yıl dönümü vesilesiyle 23 Temmuz’da Fransa’da yapacakları yürüyüş ve mitingler için katılım çağrısı yaptı.

“Kürdistan'ı ve Rojava devrimini seferberlik ruhuyla savunmanın tam zamanı” başlığıyla yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“19 Temmuz 2012 tarihinde başlayan Rojava Devrimi’nin kazanımlarına göz diken faşist, sömürgeci Türk devleti ve onun pratik yürütücüsü konumunda olan faşist AKP- MHP iktidarı, tekrar DAİŞ ve türevleri olan barbar çeteleri de harekete geçirerek, devrimin tüm kazanımlarını yok etmek üzere kapı kapı dolaşarak destek alma turları sürdürmektedir.

Bütün ezilen dünya halklarının ortak devrimi olan Rojava’yı yeniden işgal etmek üzere AKP-MHP faşizmi, şimdiye kadar yaptıkları hazırlıklar yetmemiş olmalı ki yeniden hazırlıklar yapmaktadır. Halklar arasında köprü kurmak ve halkların kardeşliğini pekiştirmek için Türkiye’den Rojava’ya destek amaçlı gitmek üzere Suruç’ta bir araya gelen sosyalist gençlerin basın açıklamasına tahammül edemeyen faşist Türk devleti, DAİŞ barbarlarını kullanarak halklar arası kardeşliğin altına dinamit koyarak 33 devrimci genci katletmiş ve Rojava devrimini boğmaya çalışmıştır.

Ezilen, sömürülen, farklı din ve kültürlere sahip olanların yaşadığı Ortadoğu’nun tek kurtuluş umudu olan Önder Apo'nun felsefesi demokratik özerklik paradigmasının hayat bulduğu Rojava, sürekli dış güçlerin saldırılarına maruz kalmaktadır. AKP-MHP faşizmi, Medya Savunma Alanlarında bulunan Kürt özgürlük gerillalarının gücünü kırmak amacıyla KDP’yi de yanına alarak, savaşın en ahlaksız, en kirli, en kuralsız yöntemlerini ve yasaklı olan kimyasal silahları da kullanarak sonuç almaya çalışmaktadır.

Gerillanın karşısında istenilen sonuç alınmadığı gibi tam tersine yenilgiyle yüz yüze kalmıştır. Planladıkları gibi işler yürüseydi o zaman Rojava’ya rahatlıkla girebilirdi. Hesaplar tutmayınca yeniden dünya turlarına başladılar. NATO, ABD, AB ve diğer dünya devletlerine karşı şantaj siyaseti ve Türkiye'yi pazarlayarak, Kürt halkını yalnızlaştırmak suretiyle Lozan’ın 100. yılında sonuç almaya çalışmaktadır. Misak-ı Milli sınırlarına dönmek ve Osmanlı hayallerini yeniden canlandırmaya çalışan bu ceberrut devlet, bu kez Kürt halkının güçlü direnişi karsısında emellerine ulaşamayacaklardır. Halkların devrimini gerçekleştirenlerin kararlı duruşları, artık sömürgecilere geçit vermeyecektir.

CDK-F olarak halkımıza çağrımızdır; AKP-MHP faşizminin heveslerini kursaklarında bırakmak, bu faşizmi yenilgiye uğratmak ve Lozan anlaşmasını çöp sepetine atmak üzere Rojava ve Kürdistan’da elde edilen tüm ulusal kazanımları kalıcı bir zaferle taçlandırmanın büyük mücadelesi için her yerde 23 Temmuz’da Lozan anlaşmasının yıl dönümü vesilesiyle seferberlik ruhuyla alanlara akmanın tam zamanı.

23 Temmuz Fransa kentlerinde gerçekleştirilecek eylemlerin adresleri şöyle:

Paris

Saat: 14.00

Place de la République’da

Marsilya

Saat: 18.00

Canebière meydanı

Bordeaux

Saat: 19.00

Place de la Bourse

Rennes

Saat: 17.00

Place du Colombier 

Strasbourg

Saat: 18.00

Place de la Gare