Cenevre Belediye Başkanı: Direnişiniz anlamlıdır

74 günden beridir açlık grevinde olan Koçak’ı ziyaret eden Cenevre Belediye Başkanı Sami Kanaan, “Mücadeleniz bir kez yine herkese Evrensel İnsan Hakları Bildirgesine saygı duyulmasının önemini ortaya kokuyor” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırmak için İsviçre’nin Cenevre kentinde 74 günden beridir açlık grevi direnişinde olan Mehmet Ali Koçak’a destek ziyaretleri devam ediyor. Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde süresiz dönüşümsüz açlık grevini sürdüren Koçak’ı, Cenevre Şehir Belediyesi Başkanı Sami Kanaan ve Belediye Meclis üyesi Gazi Şahin destek ziyaret etti. 

Koçak’ın sağlık durumuna ve direnişine yönelik bilgiler alan Belediye Başkanı Kanaan, Koçak’a dayanışma dileklerini iletti. 

‘DİRENİŞİNİZ ANLAMLI’

Koçak’ın eyleminin çok etkileyici bir direniş olduğunu söyleyen Kanaan, “Cenevre şehri insan hakları ve demokrasi açısından önemli bir kent. Bu açıdan bugün sizleri kent adına ziyaret etmem benim için çok önemli. BM başta olmak üzere birçok uluslararası kurumun Cenevre’de olması çok önemli. Bu yıl Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi’nin 70. yılını kutladık, bugün sizin bu direnişiniz bu bildirgeye sahip çıkmamızın ve ona saygı duymamızın önemini bir kez yine bizlere gösteriyor. Bu bildirinin temelini, temel insan haklarının korunması, ifade özgürlüğü ve her halkın kendi kaderini tayin etme hakkına saygı duyulması oluşturuyor. Bu hakların korunması için bugün sizin de yürüttüğünüz direniş çok anlamlı ve önemlidir” dedi. 

‘BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ’

Belediye başkanının ardından söz alan Mehmet Ali Koçak ise eyleminin amacına ve önemine dikkat çekerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dayanışmanın önemli olduğuna vurgu yapan Koçak, “Direnişimiz insanlık değerlerini yok sayanlara karşı bir isyandır aynı zamanda. Bu anlamda bizler din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin dünyanın her neresinde olursa olsun var olan adaletsizliklere karşı birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.