Cenevre Belediyesi: Açlık grevi onurlu bir direniştir

Cenevre Şehir Belediyesi Eski Başkanı Pagani, Öcalan üzerindeki mutlak tecride karşı Cenevre’de 71 gündür açlık grevinde olan Mehmet Ali Koçak’a dayanışma ziyaretinde bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırmak amacıyla İsviçre’nin Cenevre kentinde 71 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişinde olan Mehmet Ali Koçak’a destek ziyaretleri devam ediyor.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezinde açlık grevini sürdüren Koçak’ı, sabah saatlerinde Cenevre Şehir Belediyesi Eski Başkanı ile mevcut Cenevre Belediyesi yönetiminde yer akan Remi Pagani ve Belediye Meclis Üyesi Gazi Şahin ziyaret etti.

PAGANİ: ONURLU DİRENİŞİNİZLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

Koçak’ın direnişine ve sağlık durumuna yönelik bilgiler alan Pagani, açlık grevleri ile dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti.

Pagani, “Bugün yürüttüğünüz bu mücadele onurlu bir direniştir ve direnişinizi selamlıyor ve sizlerle dayanışma içerisinde olduğumu bir kez yine ifade ediyorum. Erdoğan rejiminin hukuksuz uygulamalarının hep karşısında oldum ve olmaya devam edeceğim. Kürt halkıyla dayanışmamız devam edecek. Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yenilgi önemli. Bunun devamı gelecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

KOÇAK: DAYANIŞMA ÖNEMLİ

Koçak, kendisini ziyarete gelenlere neden açlık grevinde olduğunu anlatırken, Öcalan şahsında Kürt halkı üzerinde yürütülen tecrit politikalarına dikkat çekti. Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Koçak, “Öcalan üzerindeki tecrit aynı zamanda insani değerlere yönelik bir tecrittir. Bu anlamda bizler diyoruz ki bu tecridi birlikte yani dayanışma ile kırabiliriz. Bizler bedel vermeye hazırız, önemli olan insanlık değerinin yaşatılması” dedi.

1 Mayıs vesilesiyle ANF’ye konuşan Koçak, “Bütün dünya emekçilerin ve işçilerinin bayramını kutluyorum” dedi.

Koçak, “Bizler her yerde direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Bugün halkların meydanlardaki direnişini selamlıyorum. Bizler 1 Mayıs direniş ruhuyla bu tecridi kıracağımıza, önderliğimizi ve halkımızı özgürleştireceğimize inanıyoruz. Biz kazanacağız” diye ekledi.