Cenevre'de 14 Temmuz şehitleri anıldı

Cenevre'deki oturma eyleminde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

Cenevre kentinde 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde sürdürülen oturma eyleminde bu hafta 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri anıldı.

Eylemde, Mazlum Doğan ile  başlayan 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu'nun direnişçileri  Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşenler için saygı duruşu gerçekleştirildi.

'14 TEMMUZ RUHU BİNLERCE GERİLLA YARATTI'

"Bugün zindanlarda tutsakların, Medya Savunma Alanları'nda  gerillaların 14 Temmuz direniş ruhunu sahiplenerek sürdürdüğü mücadele düşmanı yenilgiye uğratabiliyorsa eğer biz de bulunduğumuz her alanda bu mücadeleyi sahiplenebilmeliyiz" diye konuşan Cenevre Kürt Toplum Merkezi Sözcüsü Kasım Erik, şunları da söyledi:

"Kürt halkı zindan direnişine yabancı değildir. Dün Kemaller'in, Hayriler'in, Akifler'in, Ali Çiçek'lerin topyekûn imha ve ihanet çizgisine karşı göstermiş olduğu direniş pratiği bugün binlerce özgürlük gerillasının umudu olmuştur. 14 Temmuz direniş pratiği bugün özgürlük alanlarında binlerce direnişçi yaratmıştır.

Norveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği üzerinden Kürt halkının kazanımlarına yönelen bir anlaşmaya izin vermeyeceğiz. Bu kirli anlaşmalara karşı mücadelemizi bulunduğumuz her yerde sürdüreceğiz."

Konuşma sonrası oturma eylemine geçen Kürdistanlılar, burada uzun süre "Dem dema azadiyê ye" hamlesinin sahiplenildiği sloganlar attı.