Cenevre’de eylem: Barışın koşulu Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçer

Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanmasının koşulunun Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçtiği vurgulanan BM Ofisi önündeki eylemde, özgürlük hamlesine büyük bir güç katan Kurdistan Özgürlük Gerillası selamlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önündeki eylem devam ediyor. 

"Dem dema azadîyê ye" hamlesi kapsamında her Çarşamba yapılan eylemde bu hafta işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları protesto edilirken, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt soruna çözüm" hamlesi kapsamında başlatılan İmralı'ya 100 Bin Kart Kampanyasının da startı verildi.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından Cenevre Eylem Komitesi adına Mustafa Albunbaş bir konuşma yaptı. Altunbaş, Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin son üç yıldır işkence boyutuna ulaştığını söyledi.

ABDULLAH ÖCALANSIZ BİR BARIŞ SAĞLANAMAZ

Kuzey ve Doğu Suriye’de sivil yaşam alanlarını ve altyapıyı hedef alarak soykırım saldırıları düzenleyen işgalci Türk devleti ile İran devletinin Hewlêr’e yönelik saldırılarını kınayan Altunbaş, bu saldırıların temelinde Önder Apo'ya yönelik tecrit yattığını, Öcalan’sız bir barışın sağlanamayacağını vurguladı. Altunbaş, “Ortadoğu'da  halklarının önünü açacak ve kalıcı barışı sağlayacak tek koşul Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşturulmasıdır” dedi.

Ardından Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) Eşbaşkanı Tuba Yılmaz söz aldı. Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın Medya Savunma Alanları'nda  gerçekleştirdiği devrimci operasyonlarla faşist-soykırımcı politikalara karşı en ağır darbeyi vurduğunu belirten Tuba Yılmaz, şöyle devam etti: "Ağır kış koşullarında gerçekleşen ve faşist sürüsü çeteleri ezen bu  devrimci eylemler, işgalci-soykırımcı Türk devleti ve onun arkasındaki güçleri kahrederken, yurtsever halkımıza ve dostlarımıza da büyük bir moral ve heyecan vermiş, zafer umudunu ve inancını güçlendirmiştir.”

GERİLLA ÖZGÜRLÜK HAMLESİNE BÜYÜK GÜÇ KATTI

Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle Türkiye ve Bakurê Kurdistan’daki zindanlarda başlatılan açlık grevlerinin 52. gününe girdiğini hatırlatan Tuba Yılmaz, “Gerek hakikat savaşçılarının devrimci eylemleri gerekse de zindanlardaki direniş, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü hedefiyle yürütülen küresel kampanyaya çok büyük bir güç katmıştır. Sömürgeci-soykırımcı sistemin çökmekte olduğu gerçeğini ve Apocu fedai gerillanın yenilmez gücünü dost-düşman herkes bir kez daha görmüştür. Bizler başta devrimci operasyonlarda emeği geçen tüm HPG ve YJA Star komuta ve savaşçılarının tarihi başarılarını, zindanlardaki yoldaşların direnişlerini kutluyor, şehitleri saygı ve minnetle anıyor, özgür geleceğe adım adım yaratan bu tür başarılı eylemlerin devamını diliyor, Apocu yoldaşlık ruhuyla onları selamlıyoruz" dedi.

LİBYALI HEYET DE KAMPANYAYA KATILDI

Eşbaşkan Tuba Yılmaz'ın konuşması ardından, 100 Bin Kart Kampanyası kapsamında İmralı’ya gönderilmek üzere hazırlanan kartlar imzalandı.

BM'de gerçekleşen toplantıları takip etmek üzere Cenevre’de bulunan Libyalı insan hakları savunucuları da eylem çadırını ziyarette bulunarak 100 Bin Kart Kampanyasına katıldı

Ziyaretçiler arasında bulunan Gazeteci ve İnsan Hakları Araştırmacısı - Libya Suçları İzleme Direktörü Ali Alaspli ile Tunus'ta çalışma yürüten insan hakları savunucusu Maksaut Attı ANF 'ye konuştu. 

Kurdistan ve Kürt halkının mücadelesini yakından takip ettiğini dile getiren Ali Alaspli, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün savunulmasının önemli olduğunu söyledi. Alaspli, katıldığı 100 Bin Kart Kampanyası’nı çevresiyle de paylaşacağını ifade etti. 

Maksaut Attı da, Kürt halkı ve Kurdistan'ın özgür olması gerektiğini ifade ederek kampanyaya katıldı.