Cenevre'de imza kampanyası: Asıl terörist Türk devletidir

Terör listelerinde yer alması gerekenin Türk devleti olması gerekirken özgürlük mücadelesi veren PKK’nin yer aldığını belirten kampanya yürütücüleri, herkesi kampanyaya sahip çıkmaya çağırdı.

PKK'nin terör listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyası İsviçre'nin onlarca kentinde aralıksız olarak sürdürülüyor. Çalışmanın yürütüldüğü kentlerden biri de Cenevre. 

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) ve Sema Yüce Kadın İnisiyatifi üyeleri ile gençlik aktivistleri tarafından her hafta kentin önemli merkezlerinde stand açılarak imza toplanıyor. 

Kadın İnisiyatifi Üyesi Müzeyyen Orhan, PKK'nin özgürlük mücadelesi yürüten bir hareket olarak bu listede yer almaması gerektiğini dile getirerek, "PKK'nin bu listede yer alması büyük bir haksızlıktır. Bugün Türk devletine baktığımızda gerçek teröristler oradadır. Terör listesinde esas yer  alması gereken Türk devletinin kendisidir. Ama ne yazık ki Türk devletine karşı ne bir yaptırım ne de işlediği suçlara yönelik bir yargılama yapılmıyor" diye konuştu.

Avrupa devletlerinin özgürlük mücadelesi yürüten mazlum halkları terör listesine aldığını belirten Orhan, şöyle devam etti: “Yaşanan sürece cevap olabilmek adına Kürt halkını ve Kürdistanlıları bu kampanyayı sahiplenmeye çağırırken tüm demokrasi çevrelerine de yürüttüğümüz PKK'nin terör listesinden çıkarılması için imza kampanyasına ilişkin duyarlıklık çağrısında bulunuyoruz. Sonuç alıncaya kadar biz yolumuza, mücadelemize tüm direncimizle devam edeceğiz."

Uluslararası Adalet İnisiyatifi öncülüğünde başlatılan PKK'nin terör listesinden çıkarılmasına  ilişkin sürdürülen kampanyaya dair CDK-Ge Eşbaşkanı Erdal Atasoy da kampanyanın başladığı günden bu yana gerek Cenevre'de gerekse İsviçre’nin diğer sahalarında halk meclisleri tarafından açılan stantlarla imza toplamayı sürdürdüklerini söyleyerek, 

“Esas terör listesinde yer alması gereken unsur bugün Türk devletinin kendisidir. Biz bu imza kampanyasını sürdürürken aynı zamanda Türk devletinin katliamcı yüzünüde teşhir ediyoruz" diye konuştu.