Cenevre'de Türk devleti ve BM protesto edildi

Kürdistanlılar, Cenevre'de Türk devletinin saldırıları ve BM’nin sessizliğini protesto etti.

"İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema Azadiyê ye!” hamlesi kapsamında İsviçre'nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde 25 Ocak'tan bu yana Kürdistanlıların her Çarşamba sürdürdüğü oturma eylemi devam ediyor.

Kürdistanlılar BM önünde kurdukları direniş çadırı etrafında oturma eylemini sürdürüyor.

Eylem şehitler anısına saygı duruşu ile başladı.

'HER YERİ DİRENİŞ MEVZİSİ YAPACAĞIZ'

Burada Kürdistanlılara seslenen Cenevre Kürt Toplumu Eşbaşkanı Salih Sağlam, 25 Ocak'tan bu yana sürdürdükleri oturma eylemiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanmasını istediklerini belirtti. 

Sağlam, "Önderliğimiz üzerindeki tecrit işkencesiyle irademizi teslim almak isteyen işgalci ve katliamcı Türk devlet zihniyeti bununla yetinmeyerek yine bugün Maxmûr Mülteci Kampı'na saldırması örneğindeki gibi Kürt halkına soykırım planını ortaya koymuştur" dedi.

Sağlam, konuşmasına söyle devam etti:

"BM gözetimindeki varlığını koruyan Maxmûr Mülteci Kampı'nda bulunan sivil halkın katledilmesinin önünü açan bu katliamcı zihniyete karşı BM'nin suskunluğu bizler açısından kabul edilemez.

BM ve Avrupa devletlerinin desteğini yanına alarak Türk devletinin bu işgal ve katliam saldırılarına karşı bizler için 'Dem dema Azadiyê ye!' hamlesini zafere taşıyacağız. Bu açıdan bizler Medya Savunma Alanları'ndaki gerilla direnişini ve Önderliğimize yönelik uygulanan tecrit politikalarına karşı cezaevlerinde başlatılan 196. günündeki açlık grevi direnişlerini sahiplenerek, bulunduğumuz her yeri direniş mevzisine çevireceğiz."

Eylemciler, BM'ye sırtlarını dönerek protesto ettiler.