Cenevre eylemcilerinden Düsseldorf yürüyüşüne çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Cenevre'de devam eden eylemde, 15 Nisan'daki Düsseldorf yürüyüşüne güçlü katılım çağrısında bulunuldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nin bulunduğu İsviçre'nin Cenevre kentindeki Nations Meydanı'nda her çarşamba Kurdistanlıların sürdürdüğü oturma eylemi bugün de devam etti.

Cîlo'da 29 Mart günü yaşanan çatışmada şehit düşen gerillalar Dîcle Omer (Raperîn Botan), Rêvan Suruç (Peyam Demir) ile Botan Êrîş (Mahmut Tekin) şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı.

'Dem dema azadiyê ye' hamlesinin sahiplenildiği sloganların atıldığı eylemde ilk olarak konuşan CDK Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi, iki buçuk yıla yakın süredir BM önünde tecridi protesto etmek için toplandıklarını dile getirdi. İmralı tecrit işkencesinin, başta cezaevleri olmak üzere Kürtlerin yaşam alanlarının tamamında işkenceye dönüştüğünü vurgulayan Çelebi, Kurdistan topraklarına, PKK gerillalarının yaşam alanlarına Türk devleti tarafından atılan kimyasal silahların Avrupa'dan gittiğini hatırlattı. Dünyanın tecrit karşısında üç maymunu oynadığını söyleyen Çelebi, işkenceye dönüşen İmralı tecridine son verilmesini haykırmak için 15 Nisan'da Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

'SEFERBERLİK RUHUYLA DUSSELDORF'A!'

Eşbaşkan Tuba Yılmaz da Kürt halkı olarak çetin ve zorlu bir süreçten geçtiklerini söyleyerek, "Bir yandan Önder Apo'nun özgürlüğünün sağlanması için halk meclisi olarak gerek Cenevre'de eylemimiz sürerken, yine meclis üyelerimiz tarafından Strasbourg'daki nöbet eylemi de bu hafta sahiplenildi" diye konuştu.

Kurdistan'ı dört parçaya bölen Lozan Antlaşması'nın yıl dönümüne dikkat çeken Yılmaz, bu kapsamda düzenlenecek olan panel ve etkinliklere katılacaklarını, yine hafta sonu düzenlenecek olan Düsseldorf eylemine katılım konusunda seferberlik ruhuyla tüm olanaklarını kullanacaklarını söyledi. Yılmaz, "Önderliğimizin özgürlüğü ve Kurdistan'ın statüsü tanınıncaya kadar nerede olursak olalım, alanlarda olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından sırtlarını BM'ye dönen Kurdistanlılar, burada uzun süre slogan atarak oturma eylemine geçti.