Cenevre eyleminde Lozan yürüyüşüne çağrı

25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle düzenlenen oturma eyleminde 23 Temmuz'da gerçekleştirilecek Lozan yürüyüşüne katılım çağrısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Ofisi önünde Kürdistanlıların sürdürdüğü oturma eylemi, 19'uncu ayına girdi. Bu hafta düzenlenen eylemde Temmuz Ayı Şehitleri ile 10'uncu yıl dönümünde Rojava Devrimi’nde ve  Suruç Katliamında şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Eylemde konuşan Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, "Dem dema azadiyê yê" hamlesi temelinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması ve Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarının teşhiri için sürdürülen oturma eyleminin 19'uncu ayına girdiklerimi söyledi. 

Atasoy'un ardından 99'uncu yılına giren Lozan antlaşmasına karşı Kürt halkının her türlü saldırı konseptine karşı varlık mücadelesini sürdürdüğüne dikkat çeken diğer Eşbaşkan Mülkiye Bulut ise şunları dile getirdi:

Kürdistan’ı dört parçaya bölen Lozan Antlaşmasının 100'üncü yılı yaklaşırken bu antlaşmanın sürdürülmek istenmesine karşı bizim vereceğimiz mücadele varlık yokluk mücadelesi olacaktır. Bu antlaşmanın sürdürülmesine ya da devamı sayılacak bir antlaşmaya karşı tüm gücümüzle 23 Temmuz'da Lozan'da olacağız. Dört parça değil tek parça Kürdistan için 23 Temmuz'da Kürt halkı ve Kürdistanlılar olarak başta Lozan olmak üzere diasporada onlarca merkezde sesimizi yükselteceğiz."

Bulut'un konuşmasının ardından Kürdistanlılar 'Dem dema azadiyê ye" hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla oturma eylemine devam etti.