Cenevre-Strasbourg uzun yürüyüşü 2. gününde

Kürtler ve dostlarının 15 Şubat Komplosu'na karşı Cenevre'den başlattığı uzun yürüyüş 2. gününde Lozan'da.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’na yönelik uluslararası  komplonun 21’inci yılında  Kürtler ve dostları tarafından Avrupa kentlerinde devam eden uzun yürüyüşlerin İsviçre etabı 2. gününde Lozan’da başladı.
Aralarında siyasetçi, aydın, sanatçı ve kurum temsilcilerinin bulunduğu eylemciler, dün Cenevre kentinde yürüyüşün startını vermiş ve Birleşmiş Milletler Ofisi önünde yapılan miting sonrası gerçekleştirilen panel ve konserin ardından Cenevre etabını sonlandırmıştı.
Lozan kentinde bulunan Parking de Bellerive alanında bugün saat 12.00’de bir araya gelen yürüyüşçüler, buradan Riponne alanına doğru yürüyüşe geçti.
Kadınlar tarafından taşınan  “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” pankartı arkasında başlayan yürüyüş boyunca Öcalan’ın özgürlüğü ile ulusal birlik mesajları verildi.

TECRİT VE İŞGAL BİLDİRİLERİ DAĞITILDI

Ouchie’de bulunan, Kürdistan’ı 4 parçaya bölen bina önüne gelen eylemciler, burada bir eylem  yaptı. Fransızca bildirilerin okunduğu eylemde, sık sık “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü sloganları atıldı.
Aktivistler tarafından Öcalan’a yönelik tecrit ile Kürdistan’a yönelik işgal ve katliam saldırılarına dikkat çeken bildiriler dağıtıldı.
Lozan’da yaşayan Kürdistanlıların da yoğun olarak katıldığı yürüyüşün ardından Place de Riponne Meydanı'nda kitlesel bir miting düzenlendi.
Yine akşam saatlerinde Demokratik Kürt Toplum Merkezinde bir panel yapılacak ve uzun yürüyüşün ikinci etabı Lozan'da sonlandırılacak. Eylemciler yarın ise başkent Bern’de yürüyüşlerine devam edecek.
Öcalan’a özgürlük talebiyle 2012 yılından bu yana uzun yürüyüşlere katılan eylemciler, ANF’ye yaptıkları açıklamada, "Lozan’ın geçerliliği artık kalmamıştır, Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürdistan'ın statüsü sağlanıncaya kadar eylemlerimiz devam edecek” mesajını verdi.