Coşkuyla başlayan Uzun Yürüyüş’ün 1’nci günü sona erdi

Kürt Halk Önderi Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle bugün başlayan Uzun Yürüyüş, 1’inci gününü noktaladı.

 “Tecride İzin Verme, Önder APO ile Özgürleş” şiarıyla bugün saat 11.30’da Almanya’nın Frankfurt şehrinden basın açıklaması ile büyük coşku ve motivasyonla başlayan Uzun Yürüyüş’ün 1’inci günü 15 km yürünerek tamamlandı . 

Gün boyu yüksek moral ve heyecan ile yürüyen gençler, Halklar Önderi Abdullah Öcalan’a karşı geliştirilen komplonun 21.yılında da bu komployu kabul etmeyeceğinin iradesini gösterdi. Yürüyüşün birinci günü tamamlanırken gün boyu yapılan provakasyonları gençler boşa çıkardı. Yapılan provakatif saldırılar gençleri daha çok motive etti.  Yürüyüş saat 17.00’da Dreieich'da son buldu. 

Yürüyüşün birinci günü tamamlanırken, gençler toplu şekilde Frankfurt Demokratik Kürt toplum Merkezi’ne gidene kadar “Be Serok Jiyan Na Be’ ve ‘Gençlik Önder APO’nun Fedaisidir’ sloganları ile gar ve trenlerde eylem gerçekleştirdi.

DKTM’nde bir araya gelen gençler, akşam yemeğini yedikten sonra ilk günün son programı olan ‘Önderlik Gerçeği’ konulu seminer gerçekleştirdi. Seminerin ardından gençler, çevre bölgede yaşayan Kürdistanlı ailelerin evlerinde konaklamak üzere merkezden ayrıldı.