Covid-19: KCDK-E’den Newroz açıklaması

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), koronavirüs pandemisi nedeniyle kitlesel etkinlik yapmayı uygun görmediklerini belirterek, yeni bir kararlaşmaya gittiklerini açıkladı. Buna göre meşaleli yürüyüşler ve dar kutlamalar yapılacak.

Dünya geneline yayılan Covid-19 salgını nedeniyle dünyanın bir çok ülkesinde sıkı tedbirler alınması ardından KCDK-E Eşbaşkanlığı da Newroz planlamasına ilişkin bir açıklamada bulundu.

KCDK-E, insanların sağlık koşullarını olumsuz etkileyecek bir kitlesel etkinlik yapmayı uygun görmediklerini belirterek, “yeni bir kararlaşma ortaya çıkmıştır” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bu yıl ulusal birlik temelinde yapacağımız nevroz kutlaması hazırlıkları başta Almanya olmak üzere tüm ülkelerde tamamlandı.

2020 yılında tarihi Newroz kutlamalarını direniş temelinde yapmayı planlarken, tüm dünyada etkisini gösteren ve giderek de yaygınlaşan koronavirüs salgınından dolayı birçok ülkede kitlesel Newroz kutlamalarının tedbir açısından iptal edilmesi durumu ortaya çıkmıştır.

İnsanlarımızın sağlık koşullarını olumsuz etkileyecek bir kitlesel etkinlik yapmayı bizde uygun görmüyoruz. Bu temelde ortaya çıkan yeni koşullara göre yeni bir kararlaşma durumu ortaya çıkmıştır. Koronavirüsü salgınından dolayı merkezi ve kitlesel etkinliklerin sağlık bakanlıklarının uyarı yaptığı tüm ülkelerde iptal edilmesi, kitlesel etkinliklerin yerine daha dar kutlamaların yapılması temelinde yeni bir kararlaşma ortaya çıkmıştır.

20 Mart meşaleli yürüyüşler ve 21 Mart Newroz günü dar kutlamalarla yapılacaktır.”