Dağ ve Er için Af Örgütü ile görüşme

Dağ ve Er ile Dayanışma İnisiyatifi, Mazlum Dağ ile Abdurrahman Er’in idam kararının geri çekilmesi talebiyle Uluslararası Af Örgütü İsviçre Şubesi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Dağ ve Er ile Dayanışma İnisiyatifi, Hewlêr Yönetimi tarafından haklarında idam kararı verilen Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’in idam kararının geri çekilmesi için girişimde bulunması amacıyla Uluslararası Af Örgütü İsviçre Şubesi yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdi.

“Dağ ve Er ile Dayanışma İnisiyatifi”, 17 Temmuz 2019’da Güney Kürdistan'ın Hewlêr kentinde MİT elemanı Osman Köse'yi öldürdükleri iddiasıyla haklarında idam cezası verilen Mazlum Dağ ile Abdurrahman Er'e verilen idam kararının her an onanması aciliyetine dikkat çekmek ve Uluslararası Af Örgütü’nün bir an önce harekete geçmesinin sağlanması talebiyle İsviçre'nin Bern kentinde bir görüşme gerçekleştirdi.

“Dağ ve Er ile Dayanışma İnisiyatifi” üyeleri Demir Çelik, Nejdet Atalay ile aile üyesi Necmettin Er'in yer aldığı heyet, Uluslararası Af Örgütü’ne idama karşı bir an önce harekete geçmesi ve imza kampanyasına katılım çağrısında bulundu.

Görüşmede Uluslararası Af Örgütü temsilcisi ise Güney Kürdistan yönetimine idam kararının geri çekilmesi için bir mektup gönderdiklerini belirterek, bu durumun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Heyet, Uluslararası Af Örgütü temsilcine bir dosya da verdi.

“Dağ ve Er ile Dayanışma İnisiyatifi” 16 Aralık’ta İsviçre’nin Bern kentindeki Helvetiaplatz’da idam kararına karşı bir eylem düzenleyecek ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Bern Temsilciliğiyle bir görüşme gerçekleştirilerek bir dosya verecek.