Danimarka, İtalya ve Fransa’da Türk devleti protesto edildi

Danimarka, İtalya ve Fransa’da düzenlenen eylem ve etkinliklere Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yaptığı işgal ve soykırım saldırıları kınandı. İtalya’nın Pisa kentinde ise Heyva Sor a Kurdistan-İtalya bir dizi yardım için çalışmalarda bulundu.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Sêvê Kadın Meclisi ile Rojava Alliance Grubu’nun çağrısı ile Kürdistanlılar ve dostları, Danimarka Parlamentosu önünde eylem düzenledi.

Türk devleti ve Erdoğan AKP faşizmine karşı tavır alınması ve katliamın durdurulması gerektiğine dikkat çeken eylemliler, parlamento önündeki yola, “Rojava kanıyor, Danimarka’nın sorumluluğu yok mu Mette Fredriksen?” yazıldı. Eylemde sık sık AKP’nin katliamlarının kınandığı sloganlar atıldı.

MİLANO

İtalya’nın Milano kentinde de Kuzey Doğu Suriye direnişini sahiplenmek amacıyla eylem yapıldı. Abramo Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin işgal saldırıları ve katliamlarına tepki gösterdi.

Eylem, “Viva YPG/YPj”, “Assassino Erdogan" sloganlarıyla sona erdi.

LIVORNO

İtalya’nın Livorno kentinde ise Heyva Sor a Kurdistan-İtalia yardım kampanyası kapsamında bir etkinlik düzenledi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte toplanan yardımlar Heyva Sor a Kurdistan-İtalya’ya teslim edildi.

PİSA BELEDİYESİNDE TOPLANTI

Öte yandan Heyva Sor a Kurdistan-İtalia, Bir Köprü İçin kurumu ile Pisa belediyesinde belediye başkan yardımcısı Rafaella Bonsangue’nin de katılımı ile bir toplantı düzenledi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıda konuşan Bonsangue, “Rojava’da Kürtleri yalnız bırakmamalıyız. Pisa belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Bütün partilerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda Heyva Sor a Kurdistan-İtalia temsilcisi Alican Yıldız da bir konuşma yaparak, saldırılara ilişkin bilgilendirmede bulundu ve toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gerekli mercilerin harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

CHAMBERY

Fransa’nın Chambery kentinde de Valilik önünde düzenlenen bir eylem ile işgalci Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Fransız feminist, komünist, NAP, enternasyonalist grupların da katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Türkiye’nin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Türkiye’nin barbarlığına sessiz kalınmaması gerektiği de dile gelen eylemde bu savaşın Rojava’daki kadın devrimine karşı olduğu da belirtildi.