Darmstadt’da Rojava’yı sahiplenme mitingi

Aşırı soğuk altında Luisenplatz’ta bir araya gelen onlarca Kurdistanlı, “İşgalci Türk devleti Rojava’dan elini çek” dedi.

Almanya’nın Darmstadt kentinde işgalci Türk devletinin ağır saldırılarına uğrayan Kuzey ve Doğu Suriye halkını sahiplenmek amacıyla bir miting gerçekleştirildi.

Eksi 5 derece soğuk altında kentin işlek meydanı Luisenplatz’da bir araya gelen onlarca Kurdistanlı, öncelikle Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Ardından Darmstadt Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına bir konuşma gerçekleştirildi. Başını Erdoğan’ın çektiği ve mafya ve çete devleti haline gelen Türk devletinin bölgede sivil yerleşim yerlerini, gaz, su, petrol istasyonlarına, hastane ve okulları, erzak depolarını imha ederek, Kuzey ve Doğu Suriye’yi insansızlaştırmaya çalıştığı ifade edilen konuşmada, “Bunu asla başaramayacak. Kürt halkı olarak Rojava’ya sahip çıkacağız” denildi.

“Bijî berxwedana Rojava”, “Şehîd namirin” ve “İşgalci Türk devleti Rojava’dan elini çek” sloganlarının atıldığı miting, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 17 Şubat’ta Köln’de gerçekleştirilecek büyük yürüyüşe katılım çağrısı ardından sona erdi.