Darmstadt’tan Wiesbaden’e iki günlük yürüyüş sona erdi

Hessen eyaletinde iki günlük yürüyüş gerçekleştiren Kurdistanlılar, Hessen Parlamentosu önünde “25 yılımızı direnişle geçirdik, Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kadar da direnişimiz devam edecek” vurgusunda bulundu.

Almanya’nın Darmstadt kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999 komplo saldırısını protesto etmek ve fiziki özgürlüğünü haykırmak amacıyla dün yürüyüş başlatan Kurdistanlılar, şehrin işlek meydanı Luisenplatz’dan Groß-Gerau kasabası tren istasyonuna kadar 20 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemciler bugün sabah saat 10.00’dan itibaren Rüsselsheim tren istasyonu önünden Hessen eyalet parlamentosunun bulunduğu Wiesbaden kentinde kadar yürüdü.

Burada FCDK-KAWA federasyon Eşbaşkanı Mehmet Çopan bir konuşma yaparak, şunları ifade etti: “Önder Apo’ya yönelik Uluslararası Komplo’da başta ABD, İsrail olmak üzere Avrupa devletlerinin parmağı var. Tecrit, işkence ve soykırım sistemiyle yürütülen İmralı’da tutulan Önder Apo’dan 3 yıldır haber alamıyoruz. Başta biz Kurdistanlılar olmak üzere onurlu herkes bu komployu her gün, her saat protesto ediyoruz.

İki gündür Darmstadt’tan Wiesbaden’e kadar yürüyüşümüzün amacı komployu lanetlemek, önderliğimizin özgürlüğünü haykırmaktır. Uluslararası hukuka göre bir tutuklu bir insana 25 yıl sonra umut hakkının tanınması lazım; bu hak Önderliğimize tanınmıyor. Önder Apo 25 yıldır zindanda nefes nefese bu saldırıya karşı direniyor. 25 yılımızı direnişle geçirdik, Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kadar da direnişimiz devam edecek.”

Federasyon Eşbaşkanı Çopan, iki gün sonra Köln’de gerçekleştirilecek tarihi yürüyüş için de Kürt halkı ve dostlarına çağrıda bulunarak, “Orada yüksek bir sesle ‘Önder Apo yalnız değil, milyonlarca Kürt halkı ve Kürt dostları onun arkasındadır” diyeceğiz” vurgusunda bulundu.

İki gün süren yürüyüş, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarının atılması ardından sona erdi.