Devrimci gençler ‘Özgürlük Yolculuğu’ eylemine hazırlanıyor

Kurdistanlı ve enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için “Rêwîtiya Azadî” (Özgürlük Yolculuğu) eyleminin ikincisine hazırlanıyor.

2024 yılında “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” şiarı ile ikincisi düzenlenecek Rêwîtiyê Azadî (Özgürlük Yolculuğu) eylemi, 9 Şubat tarihinde Almanya’nın Mannheim kentinde başlayacak. Eylem 16 Şubat günü Fransa’nın Strasbourg kentinde Abdullah Öcalan için gerçekleşecek olan konferans ile sona erecek.

9 Şubat günü gerçekleşecek olan Özgürlük Yolculuğu eylemine ilişki hazırlık komitesi yazılı bir açıklama yaptı.

Komitenin açıklaması şu şekilde:

“Rêber APO'nun uluslararası komplo sonucu imralı işkencehanesinde fiziken tutsak edilişinin 25 yılı geride kaldı. Önderliğimizin üzerinde sürdürülen ağır tecrit ve işkence, Rêber APO'yu siyasi iradesi olarak kabul etmiş Kürt halkının, özgür ve demokratik yaşam mücadelesine ve bir halk olarak varlığını sürdürmesine karşı geliştirilen kapsamlı bir saldırıdır. Yalnızca Kürt halkı değil, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli kesimlerin ve kitlelerin de Önderliğimizin fikirleriyle somutlaşan demokratik ve adil bir dünya arayışına yönelimdir. Uluslararası komplocu güçler, Rêber APO'nun, Kürt halkının özgürlük tutkusu olmasını engellemek istediler. Onun şahsında halklara yönelik bu komplonun gerçekleştiği 15 Şubat, halklar tarafından ''Kara Gün'' olarak tanımlanmıştır.

Rêber APO şahsında Kürt halkına karşı gerçekleştirilen uluslararası komplonun tarihi 15 Şubat günü, aynı zamanda bir Kürt soykırım günüdür. Bugüne denk gerçekleştirilen en kapsamlı soykırım hedefli saldırıdır. Uluslararası Komplonun bir devamı olarak uygulanan tecrit uluslararası bir karakterde sürmektedir. 36 aydır Önder APO'dan bir haber alınamıyor. Kürt gençleri ve kadınları, bu tecrit ve soykırım sistemini hiçbir zaman kabul etmediler. Her fırsatta ve koşulda Önderliğinin etrafında ateşten çember olan Kürt gençleri ve kadınları, uluslararası komplonun başarıya ulaşmasını engellediler. Uluslararası komplonun güncellenip soykırım saldırılarının arttığı bir dönemde, biz Kürt gençleri olarak imha konseptini tanımıyor, bu konsepte karşı nasıl ki yoldaşlarımız Avaşin, Metina ve Zap'ta Türk faşizmine karşı mücadele ediyorsa, bizler de Rêber APO'nun fiziki özgürlüğünü gerçekleştirene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

HAMLEYE GÜÇ VERECEKTİR

Bu temelde Avrupa'da yaşayan tüm Kürt gençlerini 25 yılı aşkın süredir geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Almanya Gençlik Yürüyüşüne '' Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm'' şiarıyla seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz. Bütün dünya halklarının Rêber APO için başlattığı özgürlük hamlesi kapsamında gerçekleştireceğimiz bu yürüyüş, Kurdistanlı gençlerin katılımı ile hamleye güç verecektir.”

Hazırlık Komitesi eylemin programını ise şu şekilde açıkladı:

“09.02.2024 – Toplanma – Mannheim
10.02.2024 – 1. Gün – Mannheim HBF
11.02.2024 – 2. Gün – Heidelberg – Hockenheim
12.02.2024 – 3. Gün – Homburg – Neunkirchen
13.02.2024– 4. Gün – Friedrichsthal – Saarbrücken
14.02.2024– 5. Gün – Saarbrücken
15.02.2024– 6. Gün – Strasbourg
16.02.2024– 7. Gün – Strasbourg Konferans”

Açıklamada ayrıca eylemle ilgili [email protected]  adresinden bilgi alınabileceği ifade edildi.