Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Die Linke vekilleri: Erdoğan mutlaka yargılanmalı!

Almanya’nın Brandenburg Eyaleti milletvekilleri Anja Mayer ve Andreas Büttner Türk devletinin Rojava işgalini ve sivil halka uyguladığı katliamlara tepki göstererek, Erdoğan’ın mutlaka yargılanması gerektiğini kaydetti.

Türk devletinin Rojava’daki işgal saldırıları ve sivil halka yönelik katliamlarına ilişkin Alman Sol Parti’nin çağrısıyla Potsdam’daki Eyalet Meclisinde özel bir oturum yapıldı.

Oturuma Uluslararası Acil Yardım ve Tedavi Merkezi yöneticilerinden Kürt Dr. Akrem Nassan da katıldı.

MAYER: İŞGAL VE KATLİAM

Alman Sol Parti (Die Linke) milletvekillerinin de hazır bulunduğu oturumda söz alan Sol Parti Brandenburg Eş başkanı Anja Mayer Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını “işgal”, uygulamalarını “katliam” olarak tanımladı.

BÜTTNER: ERDOĞAN CEZASIZ KALMAMALI

Milletvekili Andreas Büttner Türk ordusunun sivil halka karşı kimyasal silah kullanımı dahil çok yönlü savaş suçu işlediğini belirterek, “Türk devleti ve Erdogan mutlaka uluslararası tarafsız bir mahkemede yargılanmalıdır. Bu katliamlar cezasız kalmamalıdır” dedi.

DR. NASSAN: SOYKIRIMDIR

Dr. Akrem Nassan, Rojava’dan geldiğini hatırlattıktan sonra, durumun tam anlamıyla bir jenosit (soykırım) olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sivil halka karşı napalm ve fosfor da dahil bir çok yasaklı kimyasal silahlar kullanıldı. Yüzlerce kadın ve çocuk barbarca katledildi. Serêkaniyê tamamen insansızlaştırıldı ve yerine işgalciler yerleştiriliyor. Bu tam anlamıyla bir jenosittir. Dünya buna sessiz kalmamalı, bunlar insanlığa karşı işlenmiş ve tüm insanlığı ilgilendiren suçlardır.”

Dr. Nassan, bölgede acil olarak ilaç ve tıbbi malzemelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Şu ana kadar bir buçuk ton ilaç ve malzemeyi Rojava’ya doğru yola çıkardıklarını söyleyen Dr. Nassan çok daha fazlasına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, destek çağrısında bulundu.

Meclis’te gerçekleştirilen oturumun ardından milletvekilleri Anja Mayer ve Andreas Büttner, ANF’ye konuştu.

MAYER: UTANÇ VERİCİ

Anja Mayer: “Sol Parti adına Rojava ile dayanışmamızın sınırsız olduğunu göstermek için buradayım. Bugünkü Rojava toplantısında bir misafirimiz vardı ve Rojava’daki katliamlar üzerine konuştu. Son derece üzücü olaylar bunlar ve de utanç vericidir. Çok etkilendik ve acilen yardım etmemiz gerekiyor.

Ayrıca Hevrin Xelef şahsında orada katledilen kadın ve çocukları da anıyorum. Eğer sesimizi çıkarmazsak özellikle Sol Parti olarak, Ortadoğu’da kadın özgürlüğü ve eşitliğini garanti etmemiz mümkün olmaz. Bu hareket bir şekilde bertaraf edilirse, bir daha kimse oralarda özgürlükten bahsedemez.”

BÜTTNER: HALKLARI YOK ETME SAVAŞI

Andreas Büttner: “Türk devletinin Kürt halkına uyguladığı savaşa karşı olduğumuzu göstermek için bu toplantıyı düzenledik ve katıldık. Bu savaş Kürt halkını ve bölgedeki diğer halkları yok etmek için başlatılmış bir savaştır. Biz de acil yardım çağrıları yaptık. Özellikle sağlık malzemeleri ilaç ve diğer ekonomik ihtiyaçlar için çalışmalar yapacağız.

NATO üyesi bir devletin Kürt halkını yok etmek için savaşıyor olması, benim açımdan şok edici bir olay. Bu nedenle Erdoğan’ın mutlaka uluslararası bir mahkemede yargılanması gerekir. NATO ülkelerinin de katliamları seyretmesini son derece utanç verici olarak buluyorum. Almanya hükümetinden de daha etkili tavır almasını, Türk ordusunun Rojava’dan çekilmesi için baskı yapmasını bekliyoruz.”

Alman Sol parti milletvekilleri olarak Kürt halkıyla dayanışmalarının sadece meclisle sınırlı olmayacağını ve sokaklarda da Kürt halkıyla el ele vereceklerini belirten Büttner, bu Perşembe akşamı saat 17.00’de Potsdam’da Türk işgaline karşı yapılacak protesto yürüyüşüne katılmaya çağırdı.

Yürüyüş “Lothar – Bisky - Haus Allestrasse 3”te başlayacak.