Dortmund’da Türk devleti protesto edildi

Almanya’nın Dortmund şehrinde Rozerin Kadın Meclisi ve Kongra Star’ın çağrısıyla bir araya gelen Kurdistanlılar, işgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını protesto etti.

“Türk Devletinin Rojava İşgaline son”, “Kurdistan’ı Savun” ve “Rojava Hava sahası kapatılsın” pankartları taşıyan Kurdistanlılar sık sık attığı sloganlarla Türk devletinin saldırılarına tepkilerini dile getirdi. 

Almanca bildirinin okunduğu eylemde Kongra Star adına yapılan konuşmada “Rojava Kadın Devrimidir ve bu devrimi sonuna kadar korumaya devam edeceğiz” vurgusu yapıldı.

Yine yapılan konuşmalarda “Dünya İsrail’in Filistin halkına karşı saldırılarına ayağa kalktı. Günlerce basın ve medya sivil katliamlarını konu aldı. Aynı şekilde kesintisiz olarak Türk SİHA’ları Rojava’da kadın, yaşlı, çocuk demeden sivilleri katlediyor. Sivil yerleşim alanları, hastaneler, çalışma alanları bombalanıyor. Aynı duyarlılığı Kurdistan’da katledilen çocuklar için göstermeyen tüm kesimlere karşı biz Rojava için sokaklarda olmaya devam edip, Rojava’nın ve gerillanın sesi olacağız” diye belirtildi. 

Eylem atılan sloganlarla son buldu.