Dortmund grubu: İşgale, tecride ve işbirlikçiliğe karşı mücadeleyi yükseltelim

Strasbourg’da 10. yılında devam eden Özgürlük Nöbeti eylemcileri Kürt halkı ve dostlarına seslenerek tecride, işgale ve işbirlikçiliğe karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulundular.

Abdullah Öcalan Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla başlattığı “Özgürlük Nöbeti” 515. haftasına girdi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 10. yılında kararlılıkla devam eden ve her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve mücadele dostlarının gruplar şeklinde yürüttüğü nöbet eylemini, 515.haftasında Almanya’nın Dortmund kenti Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri devraldı.

Grupta Xelef Çelik, Erdal Keskin ve Vedat Aydın yer alıyor.

Grup adına açıklamada bulunan Xelef Çelik, geçen yıl da aynı tarihte Özgürlük Nöbeti’nde yer aldıklarını ifade etti.

“40 milyonluk Kürt halkı Önder Apo’nun özgürlüğü için ayağa kalkmıyor” diyen Xelef Çelik, “Önder Apo ise emeği, mücadelesi, fikir ve düşünceleriyle İmralı İşkence Sistemi’nde halkı için direniyor” diyerek Öcalan’ın özgürlüğünün hala sağlanamamasının Kürtler için eleştiri olduğunu dile getirdi.

“Siyaset, tarih ve bilim Önderliğin ruhunda ve kişiliğinde mevcuttur” diyen Xelef Çelik, Abdullah Öcalan’ın fikir ve ideolojisiyle halkına liderlik yaptığını belirtti. Çelik, “Ama biz ise onun emeklerine yeterli karşılık veremiyoruz” dedi.

Xelef Çelik, Türk devletinin Kürt halkı, Kürdistan coğrafyası ve Kürt Özgürlük Gerillası üzerinde vahşi bir savaş yürüttüğünü belirterek, bu savaşın Barzani ailesinin ortaklığında yürütüldüğünü vurguladı. Barzani ailesini kınadıklarını belirten Xelef Çelik, “Umut ediyorum ki bu saldırılar bir an önce sona erer” dedi.

Xelef Çelik, “İnanıyorum ki Kürt halkı kahramanlarıyla, öncüleriyle, Önder Apo’nun perspektifleriyle kazanacaktır” diyerek, Avrupa’da yaşayan Kürtlerin kahramanları ve öncüleri için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

“Avrupa’da yaşayan Kürtler olarak Kürdistan Özgürlük gerillalarının haklı mücadelesini yaşadığımız ülkedeki halklara anlatmamız gerekiyor” diyen Çelik, Türk devletinin insanlık ve savaş suçlarını Avrupa’daki demokrat, insani değerleri ön planda tutan tüm kesimlere anlatılması gerektiğini ifade etti.

Xelef Çelik, “Kendi ve Dortmund DKTM adına, gün kazanma günüdür diyorum. Bugün bu saldırılar karşısında sesimizi yükseltemesek, yarın daha kötü bir durum gerçekleşecektir. Kahrolsun ihanet. Bijî Serok Apo” dedi.