Dr. Bengi Haco son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz cuma günü yaşamını yitiren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkan eski Yardımcısı Dr. Bengi Haco, İsveç'in Västerås ilinde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

Västerås ilinde düzenlenen cenaze töreninde İsveç'in yanı sıra Avrupa'nın değişik ülkeleri ve Türkiye ve Kürdistan'dan gelen dostları da son yolculuğunda Haco'yu yalnız bırakmadı.

300 civarında kişinin katıldığı cenaze töreninde KNK adına konuşma yapan Ahmet Karamuş, hümanist, yurtsever ve gerçekçi bir Kürt aydını olan Haco'yu kaybetmekten derin üzüntü duyduklarını söyledi.  Ailesi başta olmak üzere tüm dostlarına ve Kürdistanlılara baş sağlığı diledi.

Haco'nun yaşamını yitirmesini Kürt Halkı açısından büyük bir kayıp olarak değerlendiren Karamuş, “Haco yazılarıyla, analizleriyle ve savunduğu tezleriyle Kürt Halkının yetiştirdiği ender aydınlardan biriydi. O hastalığını mücadele için hiçbir zaman engel olarak görmedi. Ölene kadar Ortadoğu, Türkiye ve Kürdistan'daki gelişmeleri yakından takip etti” dedi.

HACO HER ZAMAN KÜRT HALKININ BİRLİĞİNE ÖNEM VERDİ

Karamuş, Kürt Halkının başarıya ulaşmasının tek yolunun ulusal bir strateji sağlanması ve Kürdistan halklarının birliğinden geçtiğine vurgu yaptıktan sonra devamında şunları kaydetti.

“Haco, makale ve analizlerinde her zaman Kürt halkının birliğine önem verdi. Bu perspektifle uzun bir dönem KNK saflarında çalıştı. 4 yıl KNK Eşbaşkan Yardımcılığı görevini yürüttü.”

Haco'nun analiz ve saptamalarının kendilerine güç ve yön verdiğini söyleyen Karamuş, “O bir tıp doktoruydu. Öğrenimini Türkiye'de tamamladı. Rojava'da doktorluk yaparken yoksulları ücretsiz tedavi eden hümanist bir insandı. Onun savunduğu değerleri yaşama geçirmeyi görev biliyoruz. Yarım bıraktığı mücadelesini sürdüreceğimize söz veriyoruz” şeklinde konuştu.