Drancy’de ‘#7000 direnişçi, #7000 pankart eylemi’ yapıldı

Fransa’nın başkenti Paris’in kuzey banliyölerinden olan Drancy’de; “#7000 direnişçi, #7000 pankart eylemi” çerçevesinde çok sayıda pankart asıldı.

1 Mayıs’ta Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F), “Stop izolasyon, stop faşizm” sloganı çerçevesinde yaptığı açıklamayla startı verilen “#7000 direnişçi, #7000 pankart eylemi” dün ve bugün Drancy ve çevresinde yapıldı. Dün; Drancy Zin Kadın Meclisi, Drancy Demokratik Toplum Meclisi ve Drancy Gençlik Komisyonu bölgeyi pankartlarla donatırken, bugün de Tevçand çok sayıda pankartı Drancy’e asıp, bildiri dağıttı.

Pankartlar, Drancy Tren Garı ve belediye binası başta olmak üzere; resmi kurum binaları ve alışveriş mağazalarının duvarlarına; otobüs durakları, trafo, mahalle direkleri, posta kutuları, şehir yön tabelalarının üzeri gibi, birçok merkezi yer ile meydan direkleri arasına asıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ve komplonun teşhiri ve Öcalan şahsında Kürdistan halklarına 20 yıldır uygulanan sistematik işkenceyi, mutlak tecrit yöntemini uygulayan TC faşizmini ve komplodaki işbirlikçileri protesto amacını taşıyan eylemciler; astıkları pankartlarda Fransızca, İngilizce ve Kürtçe; “#7000”, “#7000’le dayanışmaya!”, “Faşizme karşı #7000 grevci, #Leyla Güven”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’da barış”, “Tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız, Kürdistan'ı özgürleştireceğiz”, “7000 Kürt açlık grevinde”, “Öcalan’a özgürlük”, “İzolasyona karşı #7000”, “Öcalan’ın üzerindeki tecride STOP, Türkiye’deki faşizme STOP, #7000 grevci #7000 pankart”, “7000 kişi, Öcalan’ın üzerindeki tecridi kırmak için açlık grevindeyiz. Biliyor musunuz?”, “Jin, Jiyan, Azadi #Leyla Güven”, “Kürtler açlık grevinde #Leyla Güven” ve “Öcalan’a özgürlük” sloganlarını yazdı.

Fransa’da toplam 7000 pankartın asılacağı eylem, Drancy’de önümüzdeki günlerde de sürdürülecek.