Düsseldorf’ta açlık grevleri ile dayanışma eylemi

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Almanya’nın Düsseldorf kentinde NRW Parlamentosu önünde bir eylem düzenlendi.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde yaşayan Kürdistanlılar DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in öncülüğünde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişiyle dayanışma amacıyla NRW Eyalet Parlamentosu önünde bir eylem düzenledi. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit protesto edildi.

Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Düsseldorf Nalin Muş Kadın İnisiyatifi'nin ortaklaşa düzenlediği eylem Saat 14.30'da NRW Eyalet Parlamentosu önünde başladı. Eylemde “Tecridi parçalayalım-Abdullah Öcalan'a özgürlük” pankartı açıldı. Eylemciler ellerinde “Tecridin kaldırılmasını ve Leyla Güven ile dayanışmanızı talep ediyoruz”, “Tecrit insanlık dışıdır”, “Tecridin kaldırılması ölümleri engeller”, “Tecrit kalksın, ölümler olmasın” dövizleri taşıdı.

NRW Eyalet Parlamentosu'na Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit ve tecridin kalkmasına yönelik yapılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi direnişleriyle ilgili dosya sunuldu.

Çok sayıda bilgilendirme broşürlerinin dağıtıldığı eylem “Yaşasın halkların dayanışması!”, “Sessiz kalma, direnişe ses ol!” sloganlarıyla sona erdi.