Düsseldorf’ta işgal saldırılarına karşı yürüyüş

Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen bir yürüyüş ile işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

NRW Eyaleti’nin başkenti Düsseldorf’ta NRW’de yaşayan Kürdistanlıların katılımı ile düzenlenen yürüyüş Alman Sendikalar Konfederasyonu’nin (DGB) Eyalet binası önünde başladı.

Yürüyüşe başlamadan önce NRW'deki Kürd Toplum Merkezleri adına MED Federasyonu Eşbaşkanı Engin Seven bir konuşma yaptı. Katılımcıları selamlayan Seven, Türk devletinin, özellikle Güney Kürdistan'da genel olarak Rojavayê Kurdistan ve tüm Kürdistan'da saldırılarını arttırdığını söyledi.

Bu saldırılara karşı Kürt halkının topyekün direnmesi gerektiğini söyleyen Seven, "40 yıllık özgürlük mücadelesinde on binlerce şehit vermiş bir halkız. Rojava'da DAİŞ'e karşı on binin üzerinde şehit vermiş bir halkız. Türk devletinin saldırılarını kabul etmiyoruz. Buna ses çıkarmayan uluslararası güçleri de kınıyoruz. Zafer bizim olacak" diye konuştu.

Almanya Kürt Kadın Hareketi adına bir konuşma yapan Yıldız Filimci de şunları belirtti: "Türk devleti 15 Haziran'da Şengal, Maxmur ve Kandil'de sivil alanları uçaklarla bombaladı. Dün ve önceki gün Güney Kürdistan'daki uçak saldılarında da 7 sivil insanımızı katletti. Türk devletinin uluslararası güçlerden cesaret alarak saldılarını yaptığını biliyoruz. Bu faşizme karşı direnişten başka şansımız yoktur."

Yürüyüşe Kürdistan Gençlik Hareketi, AGİF, Frauen Kollektiv, Komünistische Frauen, Defend Rojava, Antifa International, Asuri-Süryani Hareketi, Internationale Jugend ve Mezopotamya İnançlar Birliği sembolleriyle katıldı.

AGİF adına bir konuşma yapan Şafak Deniz İldan ise, "Kürdistandaki topyekün saldırılar Kürt halkının iradesini kırmaya dönüktür. HDP'nin başlattığı adalet, özgürlük ve demokrasi yürüyüşünü selamlıyoruz" dedi.

Yürüyüşe yaklaşık 2 bin kişi katılım gösterdi.