Düsseldorf'ta Ocak ayı şehitleri anıldı

Almanya’nın Düsseldorf kentinde Ocak ayı şehitleri için bir anma etkinliği düzenlendi.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Türk devletinin 9 Ocak 2013 günü Fransa'nın başkenti Paris'te katlettiği kadın devrimciler Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbin) ve Leyla Şaylemez (Ronahi); 5 Ocak 2016'da Silopi'de katledilen DBP Meclis Üyesi Sêwê Demir, KJA üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ile 6 Ocak 2017 tarihinde Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen Ahmet Kılıç (Murat Dep/ Mele Murat) şahsında Ocak ayı şehitleri anıldı.

Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde saat 14.00'da Kürdistan ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma toplantısına Kürt siyasetçi ve gazeteci Gönül Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Paris Katliamı'nın Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile “çözüm” sürecinin ön görüşmelerini yaptığı bir dönemde gerçekleştirildiğini vurgulayan Kaya; “Katliamın üzerinden altı yıl geçti. Katliamı gerçekleştirenlerin kirli ilişkileri ve katliamın arka planı açığa çıktı. Katliamın MİT tarafından gerçekleştirildiğine dair güçlü belgelerin olmasına rağmen Fransa devleti Kürt kadınlarının ve Kürt halkının adalet talebini karşılamadı. Kürt kadınları olarak bu davanın takipçisi olacak ve adalet arayışımızı sürdüreceğiz” dedi.

6 Ocak 2017 tarihinde Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırısında şehit düşen Ahmet Kılıç (Murat Dep) ile Strasbourg'da 52 gün açlık grevinde kaldığını söyleyen Kaya, Güven ve zindanlardaki devrimci tutsaklar öncülüğünde gerçekleştirilen açlık grevlerine değinerek; “Bir kişiyle başlayan açlık grevi yüzlerce kişiyle devam ediyor. Avrupa Konseyi ve CPT'nin sessizliği kabul edilemez. Kürt Hareketi Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü talebiyle yapılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri mutlaka başarıya ulaşacaktır” dedi.

Anma saat 15.00'da “Şehit namirin!”, “Bizi Serok Apo!” ve “Jin, Jiyan, Azadî!” sloganlarıyla sona erdi.