Düsseldorf yürüyüşü için çağrı: Seferberlik ruhuyla katılalım!

Düsseldorf'ta 4 Kasım'da düzenlenecek merkezi yürüyüşe seferberlik ruhuyla katılım çağrısı yapıldı.

Düsseldorf Merkezi Yürüyüş Komitesi, 4 Kasım'da yapılacak yürüyüşe ilişkin bugün bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bizler farklı kimlik, inanç ve siyasi görüşten 40’tan fazla Kürdistani, Türkiyeli, Alman kurumlar olarak 4 Kasım'da Düsseldorf’ta Avrupa merkezi yürüyüş ve miting düzenliyoruz" denilerek, şunlar kaydedildi:

YASAĞA TEPKİ

“Abdullah Öcalan’a ve Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük', 'Faşizme Geçit yok', 'Kürdistani ve Türkiyeli demokratik kurumlar üzerindeki yasaklamalara son' sloganıyla gerçekleştireceğimiz yürüyüş izni için yaptığımız başvuru sonrasında siyasi bir kararla yürüyüşe birçok yasaklama getirilmiştir. Yürüyüşe izin verilmiş olsa da AKP-MHP faşizmini memnun etmek ve Erdoğan’ın Kürt düşmanı politikalarını taklit ederek Kürt halkına ve demokratik çevrelere dönük yasakçı politikalarını sürdürmek istemektedir. Avrupa çapında yapılacak bu yürüyüşe izin verilse de görüşlerimizi anlatan kitaplara, özgür düşüncemizi ifade eden müziklerimizin yer aldığı CD’lere yasak uygulanmaktadır. Ve yine insanların en doğal hakkı olan yemek ve içeceklerin satılmasına izin verilmiyor. Ne kadar gariptir ki demokrasinin beşiği olan Avrupa aynı AKP-MHP faşizmi gibi uygulamalarla yıldırmak istiyor. AKP-MHP faşizmi de öz yönetim ve diğer birçok direnişi kırmak için insanlarımızı aç bırakarak, açlıkla terbiye etmeye ve diz çöktürmeye çalışarak bunu yapmak istemiştir.

Nasıl ki Cizre Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç ve Asya Yüksel diz çökmemişse bizler de bu yasakçı ve keyfi kısıtlamalara boyun eğmeyeceğiz. Bu politikalar Türk devletinin isteği ve talebi üzerine uygulandığını biliyoruz. Hukuki hiçbir dayanağı olmayan 2 Mart genelgesiyle Sayın A. Öcalan’ın, YPG/YPJ bayrakları keyfi olarak yasaklanarak Kürtlere ve kurumlarına karşı yeni bir kriminalize politikası devreye sokulmuştu ve bu uygulamalarda bu anlayışın devamıdır. Ne insan haklarına ne de evrensel değerlere uymayan anti-demokratik baskıdır.

'ALMAN HÜKÛMETİ DERHAL VAZGEÇMELİ'

Almanya’da insanlık düşmanı olan selefi gruplar, MİT ajanlarının yuvası olan DİTİB camilerinin düzenlediği etkinliklere yemek içecek satışlarına ses çıkarılmayıp izin verilirken Kürtlere ve Türkiyeli demokratlara izin vermemek anti-demokratik bir uygulamadır. Bu iki yüzlü tutumu kınıyoruz. AKP-MHP faşizmine ve Erdoğan diktatörünün politikalarına onay ve destek vermek anlamına gelen bu tutumdan Alman hükûmeti derhal vazgeçmelidir.

4 Kasım biz Kürtler, Türkiyeli demokrat, devrimci, aydın ve muhalif herkes için önemli bir gündür. Çünkü 4 Kasım aynı zamanda Erdoğan’ın emri ve siyasi bir kararla HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın rehin alınıp tutuklandıkları gündür. Almanya’nın bu keyfi uygulamaları AKP’nin politikalarına onay vermekte ve elini güçlendirmektedir.

'HAREKETE GEÇELİM'

Bizler aşağıda imzası olan Kürdistanlı, Türkiyeli ve Alman kurumlar olarak 4 Kasım’da izinli olan Avrupa merkezi yürüyüşümüze katılacak insanlarımızın doğal, ahlaki ve hukuku hakları olan yemek, içecek ve bilgi alma stantlarına uygulanan bu siyasi ve keyfi kararı kınıyor ve kabul etmiyoruz. Anti-demokratik bu uygulama bugün bizlere uygulanıyor şayet karşı çıkmazsak yarın tüm demokrasi güçlerine, Alman sendikalarına, siyasi partilerine kısaca tüm demokratik kesimlere uygulanacaktır. Hazırlık komitesi olarak tüm demokrasi güçlerine, STÖ, siyasi partilere, politikacılara çağrımız bu anti-demokratik keyfi uygulamalara karşı bizi desteklemeleridir. Yine tüm üyelerimizi ve Alman demokratik kamuoyuna çağrımız; bu kararı alan Düsseldorf Belediyesine ve emniyetine demokratik tepkilerini dile getiren mektup, e-mail ve faks yoluyla bildirmeleri ve bu yanlış kararın derhal düzeltilmesi için harekete geçmeye çağırmaktır."

Açıklamanın sonunda, tüm bileşen ve üyeler, 4 Kasım'daki yürüyüşe seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıldı.

ORGANİZE EDENLER

1. KCDK-E / Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi

2. AvEG-KON/ Avrupa Ezilen Göçmeler Konfederasyonu

3. TJK-E/ Avrupa Kürt Kadın Hareketi

4. ATIK/ Avrupa Türkiyeli İsçiler Konfederasyonu

5. NAV-DEM / Demokratik Kurdistanlilar Toplum Merkezi

6. HDK-A ( Avurpa Halklarin Demokratik Kongresi )

7. BAF ( Avurpa savaşa ve Diktatorluge Karsi Avurpa Baris Formu)

8. ADHK / Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu

9. YENİ KADIN

10. YDG / Yeni Demokratik Gençlik

11. SKB / Sosyalist Kadınlar Birliği

12. YS / Young Struggle

13. Yaşanacak Dünya

14. MDDK / Mezopotamya Demokratik Değişim Kongresi (Asuriler)

15. FEDA / Demokratik Aleviler Federasyonu

16. ADEF (Avrupa Demokratık Dersim Birlıklerı Federasyonu)

17. SYKP / Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi

18. FDG / ( Avurpa Dersım Dernekler Federasyonu)

19. CIK / Kürdistan İslam Topluluğu

20. NAV-YEK / Avrupa Ezidi Dernekleri

21. Yeşil Sol Parti

22. Devrimci Parti

23. ISKU

24. YXK(Kürdistan Öğrenciler Birliği)

25. KOMEW (Kayıp ve Mağdur Aileleri)

26. Sengal Ezidi Meclisi Dervaye Welat

27. Avurpa Maras Insatifi

28. Avurpa Kurecikler Insatifi

29. Dersimi Yeniden inşa

30. Düsseldorf für Kürdistan

31. IL- Intervenstionische Linke

32. FIDEF (Federal Almanya Isci Dernekler Federasyonu)

33. TATORT - KURDISTAN

34. AKKUSTAN

35. KV Die Linke Düsseldorf

36. NRW Landesverband Die Linke

37. PYD - Avrupa

38. Zagros Platformu

39. PEKAN / İç anadolu Kürtleri Platformu

40. NOR-ZARTOK

41. Tutsakların Sesi Platformu