Duisburg’da Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü eylemi

Almanya’nın Duisburg kentinde 18 Mart Politik Tutsaklarla Uluslararası Dayanışma Günü eylemi yapıldı.

Duisburg DKTM, AGİF, ATİF, MLPD, DKP, Tutsakların Sesi Platformu ve UPOTUDAK çağrısıyla düzenlenen eylem Duisburg- Forum önünde saat 17.00’da yapıldı.

Mitingde DTKM adına Amara Cîya, ATİF adına ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan, Tutsakların Sesi Platformu, MLPD ve Rote Hilfe adına birer konuşma yapıldı.

Konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşme gerçekleşmesi çağrısı yapıldı.

Birçok ülkede kurulan tutsaklarla dayanışma ağları ile tutsakların sesi olunmaya çalışıldığı belirtilen konuşmalarda, yaygınlaşan çalışmalar sonucunda ise 18 Mart’ın “Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü” olarak ilan edildiği hatırlatıldı.

Mitingde DTKM adına konuşan Amara Çîya, 22 yıldır İmralı’da esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecridin tümden kaldırılması ve cezaevlerinde devam eden hak ihlallerin son bulması amacıyla Türkiye ve bölgedeki cezaevlerinde siyasi tutsakların 27 Kasım itibariyle başlattığı açlık grevi eylemleri 113 gününde süresiz-dönüşümlü olarak devam ettiğini ve tutsakların taleplerinin derhal yerine getirilmesi için dünya kamuoyuna ve sorumlu kurumlara yaptı.

Tecride karşı başta CPT olmak üzere uluslararası kurumları da göreve çağıran Çîya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Çîya “Önder Apo’dan haber alıncaya kadar Kürt halkı ve dostları kesintisiz alanlarda olacak” mesajı verdi.

Sık sık "Tutsaklara Özgürlük", “İçeride, dışarıda hücreleri parçala", “Biji Serok Apo", “Katil Erdoğan" sloganlarının atıldığı eylem 19 Mart Cuma günü Essen de yapılacak olan Abdullah Öcalan'ı sahiplenme yürüyüşüne ve 20 Mart'ta Düsseldorf'da yapılacak olan Newroz yürüyüşüne katılım çağrısı ile sona erdi.