Duisburg’da tecrit protesto edildi, açlık grevi direnişi selamlandı

Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit protesto edilirken, tecridin kırılması için düzenlenen açlık grevi direnişleri de selamlandı.

Duisburg DKTM'nin çağrısıyla "Maraş-Roboski katliamlarını unutmadık unutmayacağız”, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım” ve “Cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine sesiz kalmayalım" şiarıyla bir miting düzenlendi.

Saat 15.00’de Duisburg Merkez Tren İstasyonu önünde gerçekleşen miting saygı duruşu ile başladı.

DKTM adına mitingde konuşan Amara Çiya, “Bundan 9 yıl önce 34 çocuk ve genç Roboskîli savaş uçaklarıyla katledildi. Vücut parçaları toplanan ve katırlarla taşınan bu 34 insanımızı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Roboski katliamının üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen sorumlularının hala ortaya çıkarılıp yargılanmadığına dikkat çeken Çiya, Türkiye’de Kürtlere adalet olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın bu katliamı savunduğunu söyledi.

Bugün Rojava ve Şengal’e saldıran çeteler ile Roboski ve Maraş’ta Kürtleri katleden zihniyet arasında hiçbir fark olmadığı da vurgulayan Çiya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecridin tümden kaldırılması ve cezaevlerinde devam eden hak ihlallerin son bulması amacıyla Türkiye ve bölgedeki cezaevlerinde siyasi tutsakların 27 Kasım itibariyle başlattığı açlık grevi eylemleri süresiz-dönüşümlü olarak süren eylem 7’nci grupla 33'nci gününde olduğunu belirtti.

Çiya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Türk devleti tarafından sistematik bir tecrit uygulandığı dile getirdi.

Tecride karşı direnişin süreceğini de vurgulayan Çiya “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında bütün Türkiye’nin tecrit altında olduğu da dile gelen konuşmada demokrasi ve insan hakları savunucularına da bu haksızlığa karşı mücadele çağrısı yapıldı. Eylemde TEKO-JIN adına Solin Amara bir konuşması ardından “Biji Serok Apo”, “Biji berxwadana zindana”, “Maraş- Roboski katliamının hesabı sorulacak” sloganlarıyla sona erdi.