Düsseldorf’ta Abdullah Öcalan’a özgürlük sloganları yankılandı

Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü, uluslararası komployu protesto yürüyüşü ve mitingiyle tamamlanarak sona erdi.

FED-MED ve YJK-E NRW Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük şiarıyla NRW çapında Kürdistanlıların katıldığı 2 günlük bir yürüyüş organize etmişti. Yürüyüş bugün sabah saatlerinde de Düsseldorf’taki eyalet parlamentosu önünde başladı. Şehir merkezine doğru ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan bayrakları ve ‘Öcalan’a özgürlük’ yazılı yelekler ile yürüyüşe geçen kitle sık sık Almanca “Öcalan’a özgürlük”, “Uluslararası dayanışma” sloganları attı. Garê’ye düzenlenen işgal saldırıları da “Türk ordusu Kürdistan’dan defol” sloganıyla protesto edildi. Yürüyüşçüler “Bijî berxwedana Garê” sloganıyla direnişi selamladı.

Yürüyüş korteji saat 14.00’te DGB Haus önüne ulaştığında uluslararası komplonun 22. yıldönümünü protesto mitingine katılmak için gelen kitleyle buluştu. Burada bir konuşma yapan FED-MED Eşbaşkanı Engin Sever, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 22 yıldır tecritte bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu tecrit sadece Önder Apo’ya dönük değil tüm Ortadoğu halklarına dönük bir tecrittir. Bugün de komplo yeni işgal saldırılarıyla sürdürülmek istenmekte. Bu komplo aynı zamanda bir NATO komplosudur. 22. yılda ‘Zamanı geldi’ hamlesine güçlü katılarak Önderliğimizin özgürlüğü için mücadeleyi yükselteceğiz” dedi.

Kadın Hareketi adına konuşan Yıldız Filimci de komplo sürecinde Güneşimizi Karartamazsınız şiarıyla komploya karşı şehit düşenleri anarak konuşmasına başladı. “Komploda yer alan güçler bugün de işgal saldırılarına sessizliğini sürdürüyor. Garê operasyonu Kürt soykırımını hedefliyor” dedi. Mitingde PYD ve KODAR adına da konuşmalar yapıldı. Teko JIN’in 15 Şubat komplosuna ilişkin bildirisi okundu.

Avegkon Eşbaşkanı Serpil Aslan da Türk faşizminin yaşadığı sıkışmayı Kürtlere, emekçilere, öğrencilere, cezaevine dönük baskılarla aşmak istediğini ancak direngen mücadele karşısında daha da sıkışmayı yaşadığını ifade etti. “Faşist rejim Başur’a Rojava’ya dönük saldırılarla bunu genişletmek istiyor ama bunun karşısında mücadele daha da büyüyor” dedi.

Konuşmalar ardından kitle Cornaliusplatz’a doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte TCŞ ve Teko JIN üyeleri bir kortej oluşturarak, Garê işgalini protesto eden ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen pankartlar taşıdı. Kadınlar da AKP ve Erdoğan rejiminin kadın kırımını teşhir eden pankart taşıdı. TEV ÇAND sanatçılarından Cewad Merwani’nin seslendirdiği stranlarla eylem sona erdi.