Düsseldorf'ta binler Deniz Poyraz için yürüdü

HDP İzmir İl Başkanlığına yönelik saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini protesto etmek için bugün Almanya'nın NRW Eyaleti'nin başkenti Düsseldorf'ta bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği'nin çağrısı üzerine yapılan yürüyüşe 1.500 kişi katıldı. Yürüyüşe Düsseldorf, Essen, Köln gibi NRW eyaletine bağlı onlarca farklı şehirden insanlar katılım gösterdi.

Öğleden sonra saat 14:30'da DGB Haus önünde başlayan yürüyüş kortejinin önünde Deniz Poyraz'ın fotoğrafının olduğu bir pankart taşındı. HDP ve Rojavayê Kurdistan bayraklarının taşındığı yürüyüş boyunca Alman kamuoyuna yönelik bilgilendirme konuşmaları yapıldı.

Yapılan konuşmalarda İzmir'de HDP'li bir kadın siyasetçinin katledildiği, katilin iktidar partisinin bakanları ile ilişkide olduğu, AKP tarafından Suriye'ye savaşa gönderildiğine vurgu yapıldı.

Sık sık "Şehid Namirin", "Yaşasın HDP", "HDP Halktır" gibi sloganların atıldığı yürüyüşte eski HDP Milletvekili Nursel Aydoğan da bir konuşma yaptı. Aydoğan şu ifadeleri kullandı: "Erdoğan, Bahçeli, AKP ve MHP milletvekilleri 24 saat boyunca bizimle uğraşıyorlar. HDP'yi, Kürtleri hedef gösteriyorlar. Sakarya'da insanlarımız sadece Kürtçe konuştuğu için katledildiler. Deniz de devletin derin dehlizlerinde yapılan bir planla katledilmiştir. Türkiye'deki katliamların hiç biri tesadüf değildir. İktidarın "Katliamı kim yaptı, bilmiyoruz" deme hakkı yoktur. Sarayın haberi olmadan bu tür katliamların yapılması mümkün değildir. O nedenle hesap verecekler. Hesap vermekten kurtulamayacaklar."

Yürüyüşte bir konuşma yapan KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever ise Güney Kürdistan'a yönelik Türk devletinin bir soykırım planı yaptığını, Kürdistan gerillasının bu saldırıya karşı direndiğini söyledi. Sever, soykırım ve işgal planlarına karşı Kürdistan halkının gerilla direnişini sahiplenmeye ve büyütmeye davet etti.