Egîd Civyan ve yoldaşları Limassol’da anıldı

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi düzenlediği bir etkinlikle HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan (Vahdettin Karay) ve yoldaşlarını andı.

Limassol Theofilos Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen anmaya Şehit Aileleri Komisyonu üyeleri ile çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

11 Eylül günün Türk devleti ile Van-Çatak’ta yaşanan çatışmada şehit olan HPG Komuta Konsey üyesi Egîd Civyan, Canfeda Goyi (Tekin Yıldırım) ve Hebûn Gırêspî’nin (Xelîl Kavus) fotoğrafları asıldı.

Devrim ve demokrasi mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, ilk olarak Komutan Egîd Civyan’ı anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmada bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Lezgin Serhat, Komutan Egîd Civyan şahsında tüm devrim şehitlerini anarak, şehitlerin hayallerini gerçekleştirme ve mücadelelerinin takipçisi olacaklarının sözünü verdi.

Komutan Egîd’in Kürdistan’da büyük bir değer ve emeğin sahibi olduğunu ifade eden Serhat, “Şengal’de Êzidî halkına yönelik Türk devleti destekli barbar çeteler tarafından soykırım başlatıldığında bu soykırıma karşı birkaç arkadaşı ile tarihi bir komutanlık üstlenip DAİŞ çetelerini bertaraf eden görkemli bir direnişin komutanıdır Egîd yoldaş. On binlerce Êzidîyi büyük ve destansı bir komutanlıkla soykırımdan kurtardığı gibi dünya devrim tarihin de halkların özgürlük mücadelesinde büyük bir saygı ve sevgi ile sonsuza dek yaşayacak şekilde yerini almıştır. Biz bu yoldaşlarımızın anısına bağlı kalıp hayallerini mutlaka zafere götüreceğiz” dedi.

Anma konuşmaların ardından “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.