Ekim şehitleri anıldı: Yollarından giderek kazanacağız

Almanya'nın Saarlouis kentindeki Ekim ayı şehitleri anmasında, "Şehitlerin yolundan giderek, öz gücümüze güvenerek kazanacağız" mesajı verildi.

Almanya’nın Saarlouis kentinde Ekim ayı şehitleri anıldı.
Saygı duruşunun ardından başlayan anma etkinliğinde yapılan konuşmalarda şu mesajlar berildi:
Saarland Meclisi Eşbaşkanı Zekiye  Ağırman: "Bizim en büyük silahımız şehitlerimizin bize bıraktığı mirastır. Şehitlerimizin bize gösterdiği yolda birliğimizi kurarsak başka hiçbir güce ihtiyacımız kalmayacaktır. Şehitlerimizin bizden istediği, yaşadığımız her alanı mücadele alanına çevirmektir."
Komav adına Şenge Ana (Kahraman): "Şehitlerin son sözleri bizim için birer talimattır. Şehitlerin bize bıraktıkları mirasa sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Verilen mücadele bize özgürlüğümüzün daha da yaklaştığını göstermektedir. Bugün ilerici insanlığın içinde başımız dik dolaşabiliyorsak, sebebinin şehitlerin verdiği bedeller olduğunu unutmamalıyız."
Şehit Arif Süleyman'ın annesi Fatma Süleyman: "Şehitlerimiz bizim onurumuzdur. Onların verdiği Değerler üzerine yaşıyoruz. Oğlumu onurlu bir mücadele için verdim. Ben oğlum ile gurur duyuyorum. İnanıyorum ki Kürdistan uğruna Rojava’da şehit düşen 11 bin şehidin annesi de aynı gururları paylaşıyor."

'ÖZ GÜCÜMÜZE GÜVENİYORUZ'

Kadın hareketinden Tekoşin: "Rojava toprakları üzerinde 'üçüncü dünya savaşı' yürütülmektedir. Kimse bizim yenildiğimizi sanmasın. Biz başarılıyız. Belki zaman zaman geri çekilebiliyoruz. Herkes şunu bilsin ki biz dünyanın en barbar ordusuna karşı savaşıyoruz. Bu kadar güç farkı olmasına rağmen biz çok başarılıyız. Biz halkımıza güveniyor, şehitlerimizden gücümüzü alıyoruz. YPJ, YPG ve PKK’ye güveniyoruz.
Şehitler bize doğru yolu gösterdi. Kürt halkı özgürlüğünü verdiği kararlı mücadele sayesinde kazanacaktır. Rojava’da şehit düşen 11 bin şehidi kendimize öncü yaparsak özgürlüğe daha da yaklaştırmış olacağız."
Anma etkinliği, sivenizyon gösterimi ve Hozan Cömert'in şehitler üzerine seslendirdiği ağıtlarla son buldu.