Emmerich, Toulouse, Milano ve Viyana’da işgal protestosu

Almanya’nın Emmerich, Fransa’nın Toulouse, İtalya’nın Milano ve Avusturya’nın başkenti Viyana’da alanlara çıkan binler, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Almanya'nın Emmerich kentinde işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları protesto edildi. Eylem Kleve Halk Meclisi'nin çağrısıyla saat 17.00 Emmerich Kleiner Löve caddesinde bir miting ile başladı. Kitle, ardından şehir merkezine yürüyüş geçti. Almanca ve Kürtçe konuşmaların yapıldığı eylemde Türk devletinin işgalciliği teşhir edilirken, işgalciliğe karşı tüm halkların sessiz kalmaması ve Rojava'ya sahip çıkılması çağrısı yapıldı. Sık sık, "Terörist Erdoğan Kürdistan’dan defol" ve "Biji berxwedana Rojava" sloganlarının atıldığı eylem bildiri dağıtımının ve 26 bugün Düsseldorf'da yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı ardından sona erdi.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Eyleme Kürdistanlıların yanı sıra Fransızlar da katıldı.

MİLANO

İtalya’nın Birleşik Halk Konfederasyonu (CUB) sendikasının her yıl geleneksel olarak düzenlediği genel grev yürüyüşünün bir ayağı Milano kentinde yapıldı.

Kürt Komitesi’nin de katıldığı yürüyüş Kairoli Meydanı’nda başladı. Eylemde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları gündemde oldu.

CUB adına konuşan Walter Montagnoli, “Erdoğan faşizmi Rojava'ya saldırıyor ve başta sivil Kürtler olmak üzere orda yaşayan tüm insanları ayırt etmeksizin katlediyor ve kimyasal silah kullanıyor.

Biz CUB sendikası olarak bu kirli savaşta Kürt halkının yanında olacağız" dedi.

Ardından Kürt komitesi üyesi de bir konuşma yaptı.

THY'nin önüne gelen kitlenin burada durmasına polis izin vermedi, ama yürüyüş sonunda bir grup sivil itaatsizlik eylemi yaparak THY önüne gelerek eylemlerine devam etti.

Eylemciler burada havai fişekli sis bombası yakarak Türk devleti aleyhine konuşmalar yaparak sloganlar attı.

Yaklaşık beş bin kişinin katıldığı eylemde ayrıca YPG YPJ bayrakları ve Abdullah Öcalan'ın resimleri taşındı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Kürdistanlılar ve dostlarının Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto eylemleri sürüyor.

Saat 19:00’da Viyana Schwedenplatz’da binlerce kişi meşaleli yürüyüş için bir araya geldi.

Ey Reqip marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ardından başlayan yürüyüş Votifkirche’e kadar devam etti.

Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda Avrupa ülkelerine Türkiye ile olan ekonomik ve siyasi çıkarlarını bir kenara bırakarak, baskı uygulanması ve Rojava işgalinin bir an önce sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Defend Rojava’nın düzenlediği yürüyüş boyunca "Yaşasın Rojava kadın direnişi" ve "Rojava’da Türk işgaline hayır" pankartı taşındı.

Sık sık "Katil Erdoğan", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları ile Viyana caddelerinde Erdoğan ve çetelerine kin ve öfke dile getirildi.

Hevrin Xelef başta olmak üzere Türk devletinin işgal saldırılarında katledilenlerin fotoğrafları taşındı.

Eylem boyunca “Katil Erdoğan”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Biji YPG”, “Biji YPJ”, “Biji biratiya gelan” sloganları eşliğinde Votifkirche’de sona erdi.