‘Emperyalist saldırganlığa ve işgale karşı her yeri direniş alanına çevireceğiz’

Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği (AGEB) tarafından Avrupa’da başlatılan “Emperyalist Saldırılara Hayır! Örgütlenmeye ve Mücadeleye Evet!” şiarıyla başlatılan kampanyanın startı bugün İsviçre için Basel kentinde verildi.

İsviçre’nin Basel kentindeki Claraplatz’da AGEB bileşenlerinin yanı sıra Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci kurumların katılımıyla basın açıklamasıyla kampanyanın startı verildi. 

Almanca bildirilerin okunduğu eylemde başta Türkiye ile Kürdistan coğrafyasında emperyalist ve kapitalist sistem tarafından sürdürülen işgallere katliamlara karşı devrimci mücadelenin yükseltilerek ortaklaştırılması çağrısında bulunuldu. 

AGEB temsilcisi yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Emperyalist, kapitalist sistem bugün devrimcileri ve sosyalistleri hedef gözeterek çeşitli bahanelerle sokakları yasaklamak istemektedir. Bir taraftan pandemi yasaklamalarını sürdürürken aynı zamanda faşizan saldırılarla halklara bombalar yağdırmaya devam ederek sürdürüyor. Bizler bu saldırılar karşısında devrimci mücadeleyi ortaklaştırarak birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

‘EMPERYALİZMİN SALDIRILIRINA VE YASAKLAMALARINA KARŞI KÜRT HALKININ MÜCADELESİ BİZLERİN MÜCADELESİDİR’

Kuşkusuz dün Garê'ye emperyalist güçler tarafından Türk faşizmi eliyle yapılan işgal girişimi gerilla mücadelesiyle bertaraf edilmiştir. Bugün gerillanın ve Kürt halkının kazanımlarına yönelen bu saldırılara karşı bulunduğumuz her alanda gerillanın mücadelesini sahiplenerek alanlarda olmayı sürdüreceğiz.”

Yapılan basın açıklaması sonrası eylem sonlandırıldı.