'Emperyalizme karşı halklar için ve iklim için adalet'

İsviçre’nin Cenevre kentinde ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde bugün gerçekleşen ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.

Her kesimden siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve göçmen örgütler ile pek çok İsviçreli siyasetçi katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda eylemcilerin öncelikli olarak talepleri arasında yer alan emperyalist güçlerin savaş politikalarına karşı dünya halkları için barış zeminin yaratılması ve küresel iklim krizine karşı iklim adaletinin bir an önce sağlanması çağrıları yapıldı.
 

Cenevre’de yaşayan Kürdistanlılar da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK bayraklarıyla eyleme katıldı.

Kürdistanlılar adına yapılan çağrıda yine emperyalist güçlerin desteği ve ortaklığıyla Türk devletinin Kürdistan'a topyekun işgal girişimi ile sivil halkı hedef alan soykırım saldırılarının durdurulması çağrısında bulunuldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yine bu emperyalist güçlerin eliyle tutsak edildiğine vurgu yapılan konuşmada “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit sonlandırılmalı ve bir an önce fiziki özgürlüğü sağlanmalıdır” denildi.