Engin, Roma’da anıldı

27 Mayıs’ta işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit olan PKK MK üyesi Kasım Engin İtalya’nın başkenti Roma’da anıldı.

Türk devletine ait savaş uçakları tarafından 27 Mayıs’ta düzenlenen hava saldırısında şehit olan PKK Merkez Komite (MK) üyesi Kasım Engin (İsmail Nazlıkul) İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Ararat Kültür Merkezi’nde düzenlenen anmaya çok sayıda Kürt ve İtalyan katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Komita Kurda adına Welat Bagok bir konuşma yaptı.

PKK’nin şehitler partisi olduğunu söyleyen Bagok, “Kürt özgürlük hareketi Haki Karer’den Kasım Engin’e kadar on binlerce şehidi olan bir partidir” dedi.

Engin’in mücadele arkadaşları tarafından sevilen, sayılan, aynı zamanda birçok alanda görev yapan değerli bir komutan olduğunu da kaydeden Bagok şöyle devam etti: “Mütevazi, yoldaşlığı bilen ve fedakar bir devrimciydi. Kuşkusuz Heval Kasım’ın şahadeti başta yoldaşlarını ve Kürt halkını çok derinden üzmüştür. Bize düşen görev ve tarihe karşı sorumluluk sözümüzü yenilemektir. Her şahadetten sonra özgürlük mücadelesini büyütmektir.”