Enternasyonalist gençler Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için miting düzenledi

Berlin’de enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için düzenlediği mitingde, BM’ye gönderilmek üzere çok sayıda imza topladı.

Almanya’nın Berlin şehrinde enternasyonalist gençleri, “Dema Azadiya Reber Apo hatiye!” şiarıyla bir miting düzenlendi. Prenzlauer Berg’deki Helmholtzplatz’da düzenlenen miting, Kürdistan ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Eylemde sık sık, “Şehid namirin”sloganını atıldı. 

Mitingde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı’daki bir gününün nasıl geçtiği ve uluslararası komplo sürecinin anlatıldığı metin okundu. Gençler, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını anlatan broşür ve kitapları tanıtırken, özgürlüğünü tema alan ve BM’ye gönderilmek üzere imza topladı. 

Mitingde, Kürdistanlı devrimcilerden Çağdaş Kawa Mazlum Doğan, kadın özgürlük mücadelesi öncülerinden Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbin), Leyla Şaylemez (Ronahi) ile Kürdistan devriminde şahadete ulaşan enternasyonalist Michael Panser (Bager Nujiyan), Sarah Handelman (Sara Dorşin) resimlerini taşıdı. 

Miting sloganlarla sona erdi.