Enternasyonalistlerin uzun yürüyüşü sona erdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan Enternasyonalist Uzun Yürüyüş, dördüncü gününde sona erdi.

Yaşanan deprem nedeniyle 11 Şubat’ta Strasbourg’da yapılacak olan miting iptal edildiği için Enternasyonalist yürüyüş dördüncü gününde sona erdirildi.

Yürüyüşe katılan enternasyonalist aktivistler yarın Almanya’daki Gençlik koluyla buluşmak için Almanya’nın Frieburg kentine geçecek. Burada yapılacak açıklama ile eylem sona erecek. 

Enternasyonalistlerin Uzun Yürüyüşü dördüncü gününde İsviçre’nin Solothurn Kantonuna bağlı Gerlafingen kasabasında başladı. Wiedlisbach kentinde mola veren aktivistler Oesingen kentinde yürüyüşlerini sona erdirdi.

Burada yapılan açıklamada enternasyonalistler Kurdistan'da yaşanan depremde binlerce insanın yaşamını kaybettiğini bunun için bu yürüyüşü sonlandırdıklarını dile getirdi. Enternasyonalist aktivistler yarın Almanya’ya geçeceklerini ve Almanyada yürüyen Kürt gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Tevgera Jinên Tekoşer (TekoJİN) aktivistleriyle Almanya’nın Freiburg kentinde buluşup bir basın açıklaması yaparak eylemlerini sonlandıracaklarını ifade etti.