GÖRÜNTÜLÜ

Erfurt’ta işgal protestosu

Almanya’nın Erfurt kentinde Kürtler ve dostları Türk devletinin işgal girişimlerine karşı protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Cumartesi günü Women Defend Rojava-Jena ve Erfurt’ta yaşayan Kurdistanlıların organize ettiği yürüyüş merkez tren istasyonunda Kurdistan şehitleri için saygı duruşu ile başladı. 

Eylemde Women Defend Rojava-Erfurt, Seebrücke ve Fed Kurd açıklamalarda bulundu. 

Açıklamalarda Türk devletinin KDP’nin işbirliği ile düzenlediği işgal saldırıları ve katliamlara tepki gösterilerek, Güney Kurdistan’ın adım adım işgal edildiği uyarısı yapıldı. 

“Bu nedenle bulunduğumuz her alanda Kürt kazanımlarını savunacağımızı belirtmek istiyoruz” denilen açıklamalarda ayrıca Avrupa’da Kürtlere kaşrı kriminalizasyon politikaları da kınandı. 

Açıklamalarda özellikle Belçika’da Kürt medyasına yönelik baskınlara tepki gösterildi. 

Fed Kurd Eşbaşkanı Menderes Canbeg yaptığı konuşmada, “Kürt basınına yönelik yapılan saldırı ile sesimizi kısmaya çalışıyorlar fakat ne olursa olsun bizler sesimizi yükseltmeye ve mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz “ dedi.

Yürüyüş Fischmark meydanında “ Jin Jiyan Azadî”, “Bijî Berxwedan Zindanan”, “Bijî Berxwedana Gerîla”, “Bijî Serok Apo”, “Hoch die internationale Solidarität” sloganları ile son buldu