Erivan’da Şengal protestosu

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Êzidî toplum kurumları düzenledikleri bir açıklama ile Şengal üzerindeki planları kınadı.

Şengal’e ilişkin Irak hükümeti ve KDP arasında varılan anlaşmaya tepkiler sürüyor. Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki Êzidî kurumları, Mala Gel önünde düzenledikleri açıklama ile planları protesto etti.

Êzidî kurumlar adına açıklamayı Kurdistan Komite Eşbaşkanı Silo Dirboyan okudu.

“Tüm Kürdistani örgüt ve çevrelere Şengal’e destek olmaları çağrısında bulunuyoruz” diyen Dirboyan açıklamada şunları belirtti: “Şengal’de Êzidî toplumu kendi üzerinde bir daha fermanlar yaşanmaması için kendi öz gücüne dayanarak savunma sistemini geliştirmiştir. Yine demokratik temelde kendi kendini idare eden bir sistem kurmuşlardır. Kurulan bu sistem evrensel ve demokratik bir haktır. Kimseye zararı olmadığı gibi bölgede demokrasinin gelişmesine katkısı olacaktır. Ama bakıyoruz ki; bunu Êzidî toplumuna çok gören çevreler var. Şengal’e saldırı planlamasında Türkiye devletinin de içinde olduğu Hewler –Bağdat anlaşmasını kınıyoruz.

Ermenistan’daki Êzidî toplumu kurumları olarak Şengal’deki Êzidî toplumumuzun yanındayız. Kürdistani partilere ve nerede olursa olsun tüm Êzidî toplumunun Şengal’e sahip çıkmalarını ve Şengal Demokratik Özerk yönetiminin tanınmasına destek olmalarını istiyoruz.”