Ermenistan’da komplo kınandı, işgal saldırısı protesto edildi

Ermenistan’da faaliyet yürüten Kürt Kurumları başkent Erivan’da 9 Ekim uluslararası komplonun 21’inci yıldönümü dolayısıyla bir toplantı yaptı. Ardından da Türk devletinin Rojava’ya dönük işgal saldırılarını kınayan bir basın açıklaması düzenlendi.

Kurdistan Komite Kaneker'de gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını siyasetçi Mahsum Hasan yaptı.

“Kapitalist sistemin öncülüğünü yapan güçler tarafından 1998’de Önderliğimiz üzerinde devletlerarası bir komplo gerçekleştirildi. Suriye devletine baskı uygulayarak Önderliğimizin Ortadoğu’dan çıkmasına neden oldurlar” diyen Hasan, komplocuların Öcalan’ın projelerinden korktuklarını dile getirdi.

Kurdistan Komite Koordinasyon üyesi Milo Kalaşyan ise, “Dünya artık Önder Apo’yu, ideolojisini tanıyor” dedi.

Kurdistan Komite meclis üyesi Jênîka Qadır da Kürt halkının elde ettiği tüm kazanımların Öcalan sayesinde olduğunu belirtti.

Ermenistan Kürt Birliği Eşbaşkanı ve Ermenistan parlamenteri Kinyaz Hasanov Öcalan’ın felsefesinin Kürt halkında vücut bulduğunu dile getirdi.

Kurdistan Komite Meclisi üyesi Dr. Zorbe İboyan ise Kürtlerin birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekti.

Toplantının ardından Türk devletinin Rojava’ya dönük işgal saldırılarını kınayan bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Ermenistan’da faaliyet yürüten Kürt kurumları adına Kurdistan Komite Eşbaşkanı Silo Dirboyan ve Ermenistan Kürt Birliği Eşbaşkanı ve Ermenistan parlamenteri Kinyaz Hasanov yaptı.

Dirboyan şöyle konuştu: “Kuzeydoğu Suriye ve Rojava’ya yönelik Türk devletinin işgal saldırısı devletlerarası komplonun bir devamıdır. Emperyalist güçler Önder Apo’nun Ortadoğu halklarının birlikte yaşama projesi olan ve Kuzeydoğu Suriye ve Rojava’da da gerçekleşerek halklar için bir umut olan demokratik konfederalizm sistemini kendi çıkarları için tehlikeli görüyorlar. Bu oluşumu ortadan kaldırmak en azından zayıflatmak için ‘tavşan kaç, tazı tut’ oyununa başvurmuşlardır.

Kürtlerin güçlerini birleştirmeleri gerekir. Birlik ve beraberliğimizi sağlarsak Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisi kazanacak, halklar kazanacaktır. Ermenistan’da yaşayan Kürtler olarak işgal saldırısını kınıyor, her koşulda Kuzeydoğu Suriye ve Rojava halklarının yanında olduğumuzu belirtiyoruz.”