Essen ve Düsseldorf HDP’den seçmene çağrı

Essen ve Düsseldorf kentlerinde oy kullanma işlemleri sürüyor. Seçmenleri oy kullanmaya çağıran HDP görevlileri, "Bu diktatör ve hırsızlardan ancak böyle hesap sorabiliriz" dedi.

Türkiye ve Kürdistan’da 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem Milletvekili seçimleri için 7 Haziran’da Almanya, Avusturya ve Fransa’da başlayan oy kullanma işlemleri 4’ncü gününde devam ediyor.

Essen ve Düsseldorf kentlerinde de oy kullanma işlemleri sürüyor. Essen kentinde Messe Grugahalle'de oy verilirken Düsseldorf'da ise Türkiye Konsolosluğu’nda oylar kullanılıyor. Her iki kentte de HDP'li müşahit ve sandık görevlileri seçmenlere yardımcı oluyor. HDP görevlileri, geçmiş seçimlere oranla katılımın yetersiz olduğunu belirterek, "Demokrasi, özgürlükler için sandıklara gidip, oy kullanmamız gerekiyor" çağrısında bulundu.

'GÜZEL BİR GELECEK İÇİN SANDIKLARA'

HDP Essen seçim bölge temsilcisi Kemal Korkmaz, 15-20 civarı müşahit ve görevliyle sandıkları korudukları bilgisini vererek, "Sürekli burada bulunmaktayız. Halkımızın geliş gidişleri ve içeride herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için görev başındayız" dedi. Seçime katılımın ilk 3 günde 7 Haziran ve 1 Kasım’a göre az olduğunu ifade eden Korkmaz, devamla şunları söyledi: "Halkımız bunu göz önünde bulundurup, sandıklara gelmesi gerekiyor.

Önemli olan seçmenlerimizin gereken ciddiyeti gösterip, oyunu kullanmasıdır. Halkımızın inanması ve güvenmesi lazım. Çünkü bir oyun bile çok önemi var. Eğer diktatörlükten, antidemokratik uygulamalardan kurtulmak istiyorsak kesinlikle oyumuzu kullanmamız gerekiyor. Oyumuzu HDP ve Selahattin Demirtaş’a verelim. Güzel bir gelecek için bu gereklidir."

UETD YİNE DEVREDE

AKP’nin oy kullanma bölgesini kendi mekanları gibi kullanmaya çalıştığını belirten Kemal Korkmaz, AKP'liler ile çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Sandıktaki görevlilerin insanları AKP lehine yönlendirdiğini kaydeden Korkmaz, "Hiç alakası olmayan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) yetkileri buraya gelip, gövde gösterisi yapıp kendi yerleriymiş gibi davranıyorlar. Ama bizler bunları uyarıyoruz ve hile yapmalarına müsaade etmiyoruz" diye konuştu.

Düsseldorf seçim bölgesinden HDP yetkilisi Ayten Aslaner ise seçim bölgesinde yaklaşık 10-15 kişinin müşahit ve görevli olarak çalıştıklarını belirterek şunları kaydetti: "AKP’nin bütün baskı, hile ve entrikalarına karşı duyarlı olunması gerekiyor. Bunu da biz ancak sandıklara giderek, yapabiliriz. Eğer sandıklara gidip, oyumuzu kullanarak, iyi bir oy alırsak kesinlikle bunlara en anlamlı cevabı vermiş oluruz."

‘OY KULLANMAYI DAHA FAZLA ERTELEMEYELİM’

Düsseldorf ve çevresinde yaşayan halka da çağrıda bulunan Aslaner, "AKP-MHP faşist iktidarının bu baskın seçimi onların sonunu getirecek bir seçime çevirmek bizim elimizde. Bundan dolayı tüm seçmenlerimizin barış ve demokrasinin ülkede yeniden inşa edilmesi oy vermeye ve oyuna sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Oy kullanmayı daha fazla ertelemeyerek, bugün olmak üzere birkaç günde sel olup, sandıklara akalım. Unutmayalım bir oy HDP’ye, bir oy Demirtaş’a. Seçimde iki pusula var biri HDP, diğeri de Demirtaş, sağduyulu ve heyecana kapılmadan oylarımızı kullanalım" diye konuştu.