Evry’de ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ yürüyüşü

Kürt gençlik hareketi TCŞ, Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Devrimci Gençler Hareketi (TCŞ), 28 Temmuz Salı günü Evry banliyösünde tecridi kaldırılması ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlanması talebiyle bir yürüyüş organize etti.

Eylemde “Em Hemû Şervanên Azadiyêne Werin Cenga Azadiyê” pankartı taşınırken, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Libérez Öcalan”, “Terörist Erdogan” ve “Kahrolsun faşist Türk rejimi” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından TCŞ adına şu açıklama yapıldı: “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için Avrupa sahasında bulunan tüm Kürdistan gençliğini ve yurtsever halkımızı her gün alanlara akmalarını ve sonuna kadar savaşmalarını belirtiyoruz. Önderliği unutturma stratejisi Özgür Kürdü ruhsuz ve düşüncesiz bırakarak yok etme stratejisidir. Biz Önder Öcalan’sız yaşamı reddediyoruz. Ondan haber alana, iletişim kanallarını açana kadar aralıksız bir biçimde direnişimize devam edeceğiz.”

Ayrıca TCŞ ve TekoJIN (Mücadeleci Genç Kadınlar) öncülüğünde 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek iki günlük uzun yürüyüş için çağrı yapıldı