Evry’de vefat eden şehit ebeveynleri için taziye

Şehit komutan Brûsk Amed ile kimliği belirsiz kişiler tarafından katledilen Nihat Ezer’in vefat eden anne ve babası için Evry’de taziye ve anma etkinliği düzenlendi.

2011 yılında Kazan Vadisi’nde kimyasal silahla katledilen 31 gerilladan biri olan HPG Askeri Konsey Üyesi Mizbah Ezer’in (Brusk Dersim Amed) ile 28 Kasım 2002 tarihinde Amed’de Polis Meslek Yüksek Okulu karşısında bulunan evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından katledilen Nihat Ezer’in yakın zamanda ani rahatsızlıkları nedeniyle peş peşe yaşamlarını yitiren anneleri Fatma Ezer ile babaları Aziz Ezer için Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde taziye ve anma etkinliği düzenlendi.

Şehitlere saygı duruşu ile başlayan anmada ailesi ve Evry Halk Meclisi adına konuşan Adil Erkek, Kürt halkının özgürlüğü için varını yoğunu veren Ezer ailesinin anısı önünde saygı ile eğildiğini belirtti. Ezer ailesinin acısını derinden paylaştığını ifade eden Adil Erkek, “Amed in saygın kişilikleri ve öncüleri olan Fatma ana ile Aziz babanın özlemlerini gerçekleştirme, onların ideallerine bağlı kalma ve şehitlerin amacını zafere taşıma sözünü veriyoruz. Ezer ailesinin acısını derinden paylaşıyor ve ailenin şahsında Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz“ diye konuştu.

Taziyeyi ziyaret eden halk, katledilen Nihat Ezer’in oğlu Vedat Ezer’e başsağlığı dileklerini iletti.