FCDK/KAWA: Temsilcilerimize seçimlerde kazandıralım

Almanya'da 14 Mart günü başlayacak olan eyalet seçimlerinde Kürt halkına oy kullanma çağrısında bulunan FCDK/KAWA, "Unutmayalım ki temsiliyetin yoksa bir başkası seni temsil edemez. Seçimlere katılalım, temsilcilerimize seçimi kazandıralım" dedi.

Kürdistan Demokratik Toplumlar Federasyonu (FCDK/KAWA), Almanya'da 14 Mart günü başlayacak eyalet seçimlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Almanya'da bulunan Kürt ve demokratik seçmenlere çağrıda bulunulan FCDK/KAWA açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Almanya'da bu yıl 14 Mart'ta Hessen, Rheinland Pfalz, Baden Württemberg'de yerel seçimler yapılacaktır. FCDK/KAWA Federasyonu olarak uzun zamandır hazırlıklarını sürdürdüğümüz seçim çalışmalarımız her üç eyalette de devam etmektedir. Eyalet meclislerine, şehir belediye meclislerine adaylar, yabancılar meclislerine de grup listeleriyle seçimlere gireceğiz.

Çağrımız federasyon olarak halkımız ve dostlarının 14 Mart’ta seçimlere katılım sağlayarak gösterdiğimiz adaylarımızın seçimleri kazanmalarını sağlamak. Halk meclislerimizin bünyesinde kurulan seçim komiteleri halkımızı bilgilendirme ve 14 Mart’ta sabahtan akşama kadar mobilize bir şekilde halkımızın oy kullanmasında yardımcı olacaklardır. Unutmayalım ki temsiliyetin yoksa bir başkası seni temsil edemez. Federasyon olarak diyoruz ki; seçimlere katılalım, temsilcilerimize seçimi kazandıralım."