FEDA, Latif Qalfirat Yalçın’ı andı

Kürdistan Aleviler Birliği kurucu başkanı Latif Qalfırat-Yalçın’ın yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan FEDA, “onun yüzü hep Dersim’in kutsallarına ve Düzgün’e dönüktü” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) şunları belirtti: “Koca bir yürek, isyancı, inatçı bir Alevi, güzel bir Dersimli aramızdan ayrıldı...

Kürdistan Aleviler Birliği kurucu başkanı Latif Qalfırat-Yalçın uzun bir süredir tedavi gördüğü hastanede hakka yürüdü...

Üzgünüz çok şey var ona dair söylenebilecek ve yazacak, şu kadarını söyleyebiliriz, onun yüzü hep Dersim’in kutsallarına ve Düzgün’e dönüktü.

O halkımızın onurlu ve haklı mücadelesinin takipçisi olmuş, Raa Haq, Haq ve Hakikat yoluna iqrar vermiş koca yürekli güzel insandı. Uzun yıllar bu bilinçle mücadele etti ve ne yazık ki bir süredir mücadele ettiği elim hastalık sonucu bugün bedenen aramızdan ayrıldı.

Yarın saat 11.00'dan itibaren Düren Mala Kurda'da; ailesi, yoldaşları ve Dersimliler hakikat arayışlarından bir canı daha kendi gerçek hakikatine uğurlayacaklar.

FEDA yönetim kurulu ve mücadele arkadaşları olarak sürgünde bir canımızı daha yitirmiş olmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Devri daim ışıklar yoldaşı olsun. Cümlemizin başı sağolsun.”