FEDA: Tecride karşı 17 Şubat’ta Köln’de olalım

FEDA Eşbaşkanı Huriye Kabayel, "Eylemlerin zirvesi olarak 17 Şubat merkezi Köln yürüyüşünde tecride karşı buluşalım" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Eşbaşkanı Huriye Kabayel, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 17 Şubat'taki Köln yürüyüşüne çağırdı.

Huriye Kabayel, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkı tecrit edildi ve etnik kimliklerinden, inançlarından, farklılıklarından ve muhalif olan herkes cezaevlerine atıldı, katledildi. Bunlara 'dur' demeliyiz. Hallacı Mahsuni, Nesimi, Pir Sultan gibi haksızlığa karşı durmalıyız. Mazlumlar gibi özgürlüğümüzü harlamalı, Seyit Rızalar gibi diz çökmemeliyiz" dedi.

"İmralı tecrit sistemi sistematik işkenceye dönüşmüş durumdadır" vurgusunda bulunan Huriye Kabayel, "Son 3 yıldır ailesinin, avukatlarının ve Kürt halkının hiçbir haber alamaması ve uluslararası kurumların sessizliği kabul edilir değildir" dedi.

Huriye Kabayel, şunları da belirtti:

"Eylemlerin zirvesi olarak 17 Şubat merkezi Köln yürüyüşünde tecride hep birlikte dur demek için yerimizi almalıyız. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun haksızlığa karşı başkaldırmalıyız. Hep birlikte can cana 17 Şubat Köln yürüyüşünde yerimizi almalıyız."