Ferhad Şiblî için Linz’de taziye kuruldu

Türk devletinin Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde düzenlediği saldırıda şehit düşen Ferhad Şiblî'nin taziyesi, Linz’de yaşayan ailesi tarafından kabul edildi.

Avusturya'nın Linz kentinde Türk devletinin Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde düzenlediği saldırıda şehit düşen Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Ferhad Şiblî için taziye kuruldu, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişçileri anıldı. 

Avusturya'nın dört bir yanından taziyeye gelen halkı, ailesi kabul etti. Taziyeye halkın yanı sıra Linz DemKurd, Tevgera Ciwanên Şoreşger, Kongra Star, Demokratik Suriye Meclisi ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi temsilcileri de katıldı. Temsilciler yaptıkları kısa konuşmalarla şehit ailesine başsağlığı iletti.

Taziye katılan siyasetçi Hozan Botan "Yıllarca beraber omuz omuza mücadele edenler olarak Garê’de, zindanda, Werxelê’de, Kobanê’de 14 Temmuz direnişçilerinin izinde mücadele ettik; Avrupa’da da birliğin ve özgürlüğün ruhunu yaratacağının sözünü vereceğiz. Biz Şehit Ferhad ve 41 bin şehidimize sözümüzü tekrarlıyoruz; faşizm ve selefilik yenilecek, Kürt’ün Kürt’e ihaneti sona erecek, zayıflık kaybedecek, Rêber Apo ve şehitler çizgisi kazanacak. Onun için başta Şehit Ferhad’ın annesinin şahsında tüm şehid annelerine ve insanlığa özgürlüğü getireceğimizin sözünü veriyoruz“ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Ferhad Şiblî‘nin ablası ve yakınları halkın taziyelerini kabul etti.