Féte de L'Humanite'de PKK yasağına tepki

Bu yıl düzenlenen Féte de L'Humanite Bretagne'de, “PKK halktır, halk yasaklanamaz” kampanyası kapsamında yüzlerce imzalar toplandı. Kürt dostları, PKK’nin 28 yıldır terör listesinde olmasını AB devletleri açısından utanç verici olduğunu vurguladı.

Fransız Komünist Partisi’nin (PCF) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Féte de L'Humanite Bretagne (Bretagne İnsanlık Festivali), Fransa’nın Lorient kentinde dün itibarıyla başladı.

Lanester'de kapalı alanda gerçekleştirilen festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl da Bretagne bölgesindeki birçok sendika ve dernek stant açtı.

Stant açan örgütler arasında Lorient kentinde yaşayan Kürdistanlılar da vardı. Kürdistanlılar, “PKK halktır, halk yasaklanamaz” kampanyası kapsamında yüzlerce imzalar topladı.
Standı ziyaret eden Morbihan Fransa Komünist Partisi temsilcileri, Morbihan İşçi Sendikaları temsilcileri, yerel siyasetçiler ve kimi dernek temsilcileri Kürt halkıyla her zaman dayanışma içinde olduklarını belirterek, PKK'nin halen terör listesinde olmasının Avrupa Birliği ülkeleri için utanç verici olduğunu belirtti.

PKK'nin tüm komplolara ve soykırım savaşlarına karşı halkların desteğini aldığını ifade eden katılımcılar, Kürt halk mücadelesinden ilham alanların terör listesinde çıkarılması için herkesin elinden gelen çabayı pratikte göstermesinin önemli olduğunu vurguladı.

“Kürt halkının DAİŞ ve Türk devletinin barbarlıklarına karşı savaşırken büyük bedeller ödediğini unutmamamız gerekir” diyen katılımcılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekerek, özgürlüğünü istediler.

Féte de L'Humanite Bretagna etkinliği boyunca konferanslar, film gösterimleri ve müzik dinletileri de düzenlendi.
Konferanslarda Polonya ve Beyaz Rusya sınırında binlerce mültecinin yanı sıra Manş Denizi’ni geçmeye çalışırken boğulan çoğu Kürt 30 dolayındaki mültecinin durumlarına dikkat çekilerek, AB ülkelerinin göçmen politikaları eleştirildi.
Féte de L'Humanite Bretagna etkinliği, Fransa Komünist Partisi (PCF) yöneticilerinin konuşmalarıyla sona erdi.