Firaz Dağ Eğitim Destek Evi 2’inci yılında

Şehit Mehmet Aksoy anısına Londra’da kurulan Firaz Dağ Eğitim Destek Evi, açılışının ikinci yılında beş branş ve 40’ı aşkın öğrencisi ile eğitime başladı.

Reqa'da 26 Eylül 2017 yılında yaşamını yitiren gazeteci, sinemacı ve YPG savaşçısı Mehmet Aksoy (Firaz Dağ) anısına Londra’da kurulan Firaz Dağ Eğitim Destek Evi, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılına başladı.

Kürt Halk Meclisi bünyesinde 2020 yılında kurulan Firaz Dağ Eğitim Destek Evi, yeni dönemi Mehmet Aksoy’un şehit düştüğü tarihte gerçekleştirdi.

Yaşları 6 ile 13 arasında değişen çocuklara Matematik, İngilizce, Güzel Konuşma, Koro ve Kürtçe alanlarında dersler veren Destek Evi’nin yeni dönem açılışı dolayısıyla KCC binasında çeşitli etkinlikler gösterildi.

Kürt Halk Meclisi’ne bağlı Sosyal Komisyon ve Kürt Kadın İnisiyatifi, ebeveynlerin aileleri ile kahvaltı etkinliği düzenledi. Burada yapılan konuşmalarda eğitimde komünal zihniyet ve yoldaşlığın geliştirilmesine vurgu yapılarak, Firaz Dağ Okulu’ndaki öğrencilerin kendi okullarında gösterdikleri başarıya dikkat çekildi.

Destek Evi Koordinatörü ve eğitimci Sultan Kığı ise şehit Mehmet Aksoy’un yaşamı, duruşu ve ideallerine bağlılığın bir gereği olarak Destek Evi’ni kurduklarını belirterek, “Bu çalışmaya 3 kişi ile başladık. Bugün 40’ı aşkın öğrenci, 8 eğitmen ve danışmanımız ile birlikte beş branşta eğitim destek çalışması yürütüyoruz. Burada tıpkı Heval Firaz’ın yoldaşlık anlayışı gereği çocuklarımızda ‘hevaltî’ (yoldaşlık) kültürü ile birlikte demokratik bilimsel ve komünal eğitim anlayışını geliştiriyoruz” dedi.

Eğitim gören çocuklar, okul açılışına katılan Mehmet Aksoy’un annesi Zeynep Ana’yı Kürtçe şarkılarla karşıladı. Zeynep Ana, çocuklara hediyeler dağıtarak sevgilerini dile getirdi.

Eğitim Destek Evi’nin açılışı dolayısıyla Londra Kürt Film Festivali Organizasyonu tarafından ilk film gösterimi, müzik, oyun ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.